Durerea de cap este o problemă des întâlnită, la diferite persoane. Sunt mai mulți factori care contribuie la apariția ei, printre care stresul, lipsa somnului, lipsa de hrană, oboseala, teama de ceva anume, dormitul la ore târzii sau chiar prea mult.
Durerea de cap poate reprezenta uneori mai mult decât o problemă simplă de sănătate. Dacă persistă mai multe zile sau dacă se ivește la un anumit interval, scurt, în astfel de cazuri nu ezitați să consultați un medic neurolog și să faceți un RMN.
Mulți oameni apelează la pastile când le este rău. Durerea de cap poate fi combătută, însă, și prin metode naturiste. Neurologul Yann Rougier a scris în cartea sa, ”Ghidul analgezicelor naturale”, despre cum să ne calmăm durerile de cap fără medicamente.
Neurologul Yann Rougier recomandă un ulei esențial. Este vorba despre uleiul esențial de mentă, care are efect anestezic. Atenuează rapid durerea din momentul în care îl aplici în zona afectată și masezi ușor, timp de 15 minute.
Uleiul esențial de mentă îmbunătățește circulația sângelui în zona capului și relaxează mușchii feței. Este printre cele mai utilizate din lume și se spune că ar fi la fel de eficient ca acetaminofenul. Atunci când este pus pe piele are rapid un efect analgezic, relatează Top Sante.
De-a lungul timpului, menta a fost apreciată de către oamenii de știință pentru proprietățile sale, inclusiv pentru capacitatea de a relaxa organismul. Dacă vă confruntați cu durere de cap nu ezitați să consumați și ceai pe bază de mentă.
Menta are și rol antioxidant. Combate rapid problemele digestive și îți taie pofta de dulce dacă te afli la dietă. Ideal ar fi să nu cumpărați mentă, ci să o culegeți chiar din propria recoltă, din grădină sau dintr-un ghiveci, dacă stați la bloc.
” (…) Dovezile anecdotice arată că această băutură reduce senzația de greață, balonarea, flatulența, diareea, spasmele și crampele abdominale și atenuează aciditatea gastrică. Poți bea ceai de mentă de fiecare dată când ai unul dintre aceste simptome, însă îl poți folosi și cu rol preventiv, după o masă copioasă sau cu preparate mai greu de digerat. Atenție însă, la exces, deoarece poate cauza constipație.
Într-o revizuire a 14 studii clinice care au inclus aproape 2.000 de copii, menta a redus frecvența, lungimea și severitatea durerilor abdominale. O analiză¹ a nouă studii care au inclus 926 de persoane cu sindrom de colon iritabil tratate cu ulei de mentă timp de cel puțin două săptămâni a concluzionat că menta a oferit o ușurare a simptomelor semnificativ mai bună decât un placebo.
De asemenea, capsulele care conțin ulei de mentă au redus incidența și severitatea greții și vărsăturilor într-un studiu efectuat pe 200 de persoane supuse chimioterapiei pentru cancer”, potrivit spuselor dr. Claudia Marin pe doc.ro