Cum să scapi, de fapt, de mirosul greu și urât al prosoapelor? Există niște metode pe care le poți utiliza, astfel încât să le ai pufoase și moi mai multă vreme. Mulți hotelieri se bazează pe aceste lucruri.
Prosoapele parfumate, moi și pufoase pot fi plăcute. Chiar și așa, puține gospodine știu cum să se bucure de ele și acasă. La hotel totul este perfect, însă când vine vorba de lenjeria ori hainele de acasă, situația se complică.
Adevărul este că există câteva metode extrem de simple prin care scapi de mirosul greu și urât al prosoapelor. Te poți baza pe ele la fiecare spălare și vei vedea că rezultatele nu vor înceta să apară.
În primul rând trebuie să separi prosoapele care au un miros urât de restul hainelor. E de preferat ca acestea să fie spălate separat și totodată să fie și dezinfectate. Temperatura ideală de spălare este de 60º C.
În acest mod, germenii care provoacă mirosurile neplăcute vor fi eliminați. O altă regulă importantă e ca prosoapele să fie scoase din mașina de spălat imediat după ce ciclul de spălare a fost finalizat.
Dacă prosoapele stau mai mult în mașină pot apărea mirosurile neplăcute. Totodată, mediul este unul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Contează și metoda prin care alegi să le usuci.
E de preferat ca prosoapele să fie uscate în aer liber, la soare. O altă alternativă este uscătorul de rufe. Este necesar ca locul în care sunt uscate să fie unul cât se poate de aerisit. Iar în momentul în care sunt împăturite, prosoapele trebuie să fie neapărat uscate în totalitate.
Ce altceva să mai faci ca să scapi de mirosul greu și urât al prosoapelor? Mașina de spălat joacă la rândul ei un rol esențial. E posibil ca o mare parte din miros să vină de la ea. Astfel, e bine să o menținem curată și în stare bună de fiecare dată.
Specialiștii mai spun că prosoapele trebuie spălate măcar o dată pe săptămână. Totodată, ele trebuie înlocuite cu altele înainte să miroasă urât, astfel încât posibilitatea ca bacteriile să apară să fie eliminată.
Baia trebuie să fie și ea aerisită. Iar dacă nu există un geam sau un ventilator, atunci dezumidificatorul poate fi de mare ajutor. În acest mod nu se mai acumulează umezeala în prosoape.