Gătitul este o activitate relaxantă și reconfortantă, dar de cele mai multe ori procesul lasă în bucătărie o mireasmă neplăcută. FANATIK îți spune cum să scapi de mirosul de mâncare, după ce ai gătit. Acesta este trucul util care folosește un ingredient simplu și la îndemâna tuturor gospodinelor.
Mirosul de mâncare poate fi o mare problemă, mai ales atunci când ai gătit pește, carne de porc sau preparate cu multă ceapă. De acum înainte nu mai trebuie să te îngrijorezi pentru că există tot felul de soluții.
Un pont practic și care poate fi folosit de orice persoană are un singur produs, simplu și la un cost foarte mic. Pentru a elimina mirosul de mâncare într-un timp foarte scurt trebuie să apelezi la un ingredient cât se poate de banal.
Gospodinele desăvârșite obișnuiesc să își îndrepte atenția spre bicarbonatul de sodiu, care face minuni în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să pui acest produs într-un mic bol și apoi să-l așezi pe masa de bucătărie.
Specialiștii spun că are rolul de a absorbi mirosurile care rămân după ce ai terminat de preparat mâncărurile preferate. De asemenea, este foarte important să lași geamul deschis astfel încât aerul să circule.
Mirosul de mâncare din bucătărie mai poate fi neutralizat și cu alte ingrediente, nu doar cu bicarbonat de sodiu. Experții recomandă o soluție simplă, care se face din oțet, un produs care se folosește, în general, la salate.
Acesta se amestecă cu apă și se pune la fiert pe aragaz, la foc potrivit. În plus, amestecul obținut se poate lăsa și într-un vas, pe masă, pentru a scăpa de miresmele neplăcute. Totodată, cafeaua reprezintă un alt truc practic.
Boabele de cafea sau zațul care rămâne dimineața, după ce ai savurat această băutură delicioasă, se păstrează în bucătărie pentru a absorbi mirosurile. Neutralizarea se poate face și cu o legumă foarte versatilă.
Cartoful crud are capacitatea de a absorbi mirosurile puternice. Acesta se taie pe jumătate și se lasă pe o farfurie. Mai mult decât atât, pentru a parfuma bucătăria după ce ai gătit poți folosi condimente sau coaja de la diverse citrice.