Cum să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini. Metoda banală care îl elimină definitiv și la care, probabil, nu te-ai gândit până acum. E nevoie de numai două soluții pe care le ai deja în propria bucătărie.
Mirosul de usturoi poate fi foarte greu de îndepărtat atunci când ai ales să pregătești un preparat culinar care să-l aibă în compoziție, însă de acum înainte nu va mai fi așa. Totul va fi ușor și rapid datorită unor produse simple.
Concret, metoda care te va ajuta să elimini mireasma neplăcută are legătură cu o linguriță de sare și două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Se amestecă cele două produse cu puțină apă până când se obține o pastă.
Compoziția obținută se folosește ca un săpun normal. Se freacă mâinile pentru aproximativ 30 de secunde și apoi se clătește cu apă caldă din abundență.
O altă soluție la îndemâna gospodinelor constă în spălarea mâinilor cu apă de gură, la final clătindu-se cu apă rece. Această metodă trebuie evitată în cazul în care ai tăieturi pentru că te va ustura foarte rău.
De asemenea, o metodă pe care o știe puțină lume este și cea cu pastă de dinți, care acționează foarte bine asupra mirosului de usturoi. Se utilizează ca fel ca cea de mai devreme: se freacă mâinile și se clătește cu apă rece și săpun.
Totodată, sucul de lămâie proaspăt stors este eficient în îndepărtarea mirosului de usturoi de pe mâini pentru că neutralizează miresmele neplăcute a tot felul de produse din gospodărie.
Mai exact, tot ce îți trebuie este o jumătate de lămâie pe care să o storci în palme și ulterior, să te freci foarte bine. Și această metodă trebuie evitată în cazul tăieturilor.
Cafeaua măcinată sau zațul acționează extraordinar în eliminarea mirosului de usturoi, la fel și săpunurile din inox, special concepute pentru astfel de situații.