De sărbători, multe persoane au petrecut și s-au simțit bine, fără să mai țină cont de cantitatea de alcool consumată. În cazul unor petrecăreți, mahmureala și-a făcut imediat prezența a doua zi. Iată cum poți să scapi rapid și eficient de această stare.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mahmureala este starea care se instalează după consumul excesiv de alcool. De obicei, simptomele ei includ greață, dureri de cap, amețeală, oboseală, dar și altele.
Potrivit medicilor, mahmureala nu reprezintă o urgență medicală majoră. Totuși, aceasta necesită atenție și trebuie ”tratată” cât mai repede.
Mahmureala este, de fapt, o stare de intoxicare alcoolică continuă. Efectele ei asupra organismului se resimt pentru o perioadă mai lungă de timp și reprezintă mai mult decât un disconfort.
Dr. Cristian Pandrea a vorbit în exclusivitate pentru dcmedical.ro despre mahmureală și despre cum poate fi tratată rapid și eficient. Chiar dacă instinctul multor persoane este să apeleze la clasica zeamă de varză, specialistul susține că nu este suficient.
”Adevărata mahmureală e un obicei și din punct de vedere psihic, oamenii o trăiesc deplin. În condițiile unei intoxicații alcoolice restante, evident că nu ajută remediile tradiționale. Pe de altă parte, excluderea rapidă din organism a metaboliților toxicului este cheia succesului pentru revenirea din situația respectivă.”, a spus Dr. Cristian Pandrea, potrivit sursei menționate.
Dr. Pandrea a subliniat că cel mai bun remediu împotriva mahmurelii este eliminarea rapidă a metaboliților toxice din organism. Un astfel de proces nu se poate face acasă, prin metode tradiționale, ci trebuie apelat la ajutor specializat, în spital.
”La spital se face, interferând metabolismului alcoolului, etanolului cu niște substanțe, catalizatori, care sunt clasicele vitamine din clasa B. Clasica perfuzie pentru oamenii aceștia este cu glucoză și vitaminele B1 și B6.”, a spus medicul.
O metodă mult mai simplă este consumul de cofeină. Potrivit medicului, această substanță are un rol important în caz de mahmureală. Cofeina contribuie la restabilirea unui tonus bun și reduce senzația de oboseală.
”Cofeina este un excitant. Are și alte efecte în organism, dar este o substanță excitantă șu în doze pe care ți le cunoști, ajută la un tonus acceptabil.”, a mai spus medicul, pentru dcmedical.ro.