Life

Cum să scazi iuțeala cepei. Nu vei mai lăcrima și nu va mai avea gust puternic dacă folosești această metodă

Ce trebuie să faci dacă vrei să scazi iuțeala cepei. Trucul simplu pe care îl pun în aplicare inclusiv bucătarii cu experiență.
20.01.2025 | 11:06
Cum sa scazi iuteala cepei Nu vei mai lacrima si nu va mai avea gust puternic daca folosesti aceasta metoda
Cea mai simplă metodă prin care scazi iuțeala cepei. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Trucul simplu care te ajută să scazi iuțeala cepei. Ce trebuie să faci pentru a nu-i mai simți gustul după ce o mănânci. Sfaturi utile pentru toate gospodinele.

Cum să scazi iuțeala cepei rapid

Ceapa este una dintre legumele nelipsite din bucătărie. Plină de aromă, aceasta dă mereu un gust deosebit preparatele. Însă, oricât de bună ar fi, aceasta vine la pachet și cu anumite dezavantaje.

ADVERTISEMENT

Indiferent de tipul de ceapă pentru care optezi, aceasta va lăsa mereu un gust intens după ce a fost mâncată. Pentru că respirația cu miros de ceapă nu este deloc plăcută, iar ce ar trebui să faci pentru a evita astfel de incidente.

Dacă vrei să scazi iuțeala cepei, tot ce trebuie să faci este să îi oferi o baie de gheață. Este suficient să stea 15 minute în gheață după ce ai curățat-o și ai tăiat-o în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT

După ce s-au scurs minutele, apa rezultată din topirea gheții trebuie scursă, iar ceapa se va găti ca de obicei. Vei observa imediat că gustul ei nu va mai fi la fel de intens, ci va avea un gust mai delicat.

Alte metode care te ajută să reduce gustul iute al cepei

Acesta nu este singurul truc care te va ajuta să reduci considerabil iuțeala cepei. Bucătarii cu experiență au un alt as în mânecă. Potrivit lor, ceapa nu doar că va fi mai puțin iute, dar va avea și o aromă specială.

ADVERTISEMENT

Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să presari sare peste feliile de ceapă crudă. După ce ai lăsat sarea timp de câteva minute, feliile de ceapă se spală într-o strecurătoare, cu apă rece.

Iuțeala cepei mai poate fi domolită și cu ajutorul oțetului. Acest ingredient cu multiple întrebuințări face minuni atunci când vine vorba de ceapă. Pentru asta, va trebui să înmoi ceapa în oțet pentru câteva minute.

ADVERTISEMENT

La fel de eficient pentru diminuarea iuțelii cepei este și bicarbonatul de sodiu. Dacă vrei o ceapă cu un gust delicat, tot ce trebuie să faci este să pui o lingură de bicarbonat în apa în care vei pune feliile de ceapă.

Pentru ca bicarbonatul să acționeze corespunzător, este necesar ca feliile de ceapă să stea 15 minute la înmuiat. După scurgerea timpului, feliile de ceapă trebuie clătite foarte bine, astfel încât să fie eliminat bicarbonatul de sodiu de pe ele.

ADVERTISEMENT
Tags: