Life

Cum să scoți petele de sânge de pe haine fără efort. Ai nevoie de un ingredient ieftin, găsit în orice supermarket

Cum să elimini petele de sânge de pe haine fără prea mult efort. Nu ai nevoie decât de un ingredient foarte ieftin, care se găsește în orice supermarket.
20.05.2024 | 20:42
Cum sa scoti petele de sange de pe haine fara efort Ai nevoie de un ingredient ieftin gasit in orice supermarket
Cum elimini petele de sânge de pe haine. Sursa foto: La Antigua Lavandera
ADVERTISEMENT

Sunt pete pe haine care par imposibil de curățat, precum petele de sânge. Oricât ai spăla articolul vestimentar, această murdărie pare că nu-și are o soluție care să o distrugă și chiar în profunzime. Însă, nici pe departe.

Cum putem elimina petele de sânge de pe haine

Petele de sânge pot fi eliminate de pe haine. Oricât ar fi de vechi și chiar prin metode naturale, fără a apela la produse foarte scumpe din comerț, care nici nu-ți garantează un rezultat pe care tu îl aștepți.

ADVERTISEMENT

Nu este nimic mai neplăcut din punct de vedere vestimentar decât să ai o pată mare pe țesătură, mai ales una de sânge, care poate apărea ca urmare a unei accidentări sau din cauza unei sângerări nazale. Experții în curățenie spun că este o greșeală ca să speli un tricou, de exemplu, de sânge, cu apă caldă.

Mary Futher, cunoscută pe TiTok ca Madame Sweat, unde are peste 800.000 de urmăritori, datorită sfaturilor sale despre igiena casei sau a articolelor vestimentare, spune că pentru a scăpa de petele de sânge ai nevoie de un ingredient ieftin din bucătărie.

ADVERTISEMENT

”Iată ce trebuie să știți dacă aveți o pată de sânge pe orice țesătură. Sângele este o proteină, ceea ce înseamnă că dacă încercați să-l îndepărtați cu apă fierbinte, de fapt mai mult întețește”, a precizat Madame Sweat.

Apă rece cu sare, utilă contra petelor de sânge

În schimbul apei calde cu detergent, Madame Sweat propune utilizarea apei reci, amestecate cu sare. Într-o cană de apă rece se pun două linguri de sare. Se amestecă totul și apoi se pune pe pata de sânge.

ADVERTISEMENT

”Numărul unu – nu folosiți niciodată apă fierbinte pentru a trata pata. Deci, evident că veți folosi apă rece, dar veți folosi și sare.” Mary a spus că ai nevoie de două linguri de sare pentru o cană de apă.  Amestecați sarea în apă și aplicați-o pe pata de sânge”, a mai detalia femeia.

Madame Sweat mai precizează și că soluția se va lăsa pe locul murdar vreme de 30 de minute, după care se va freca totul cu ajutorul unei periuțe. Ulterior, poți pune articolul în mașina de spălat, în apă rece, și ar trebui apoi să arate ca nou.

ADVERTISEMENT

”Uau, nu știam asta”/”Sare! O să încerc asta data viitoare”/”N a știut niciodată cald, întotdeauna rece cu sare… dar nu a știut niciodată de ce. Interesant. Mulțumesc.”, sunt o parte dintre reacțiile la postarea femeii.

ADVERTISEMENT
Tags: