Cum să tai ardeii corect înainte să-i pui în salată sau în alte preparate? E foarte simplu dacă respecți niște sfaturi simple. În acest mod scapi de problema semințelor, iar gătitul va fi ceva mai simplu.
Legumele joacă un rol esențial în numeroase rețete. Ele pot fi consumate și proaspete și adăugate în salate, iar gustul lor este de fiecare dată unul plăcut. Mai mult de atât, au și numeroase beneficii pentru organism.
Totuși, curățarea unor legume poate fi destul de neplăcută. Ceapa, spre exemplu, se curăță mai greu iar dincolo de asta, gospodinele ajung să plângă în momentul în care o pregătesc.
Și în cazul ardeilor pot exista câteva neplăceri. Toată lumea încearcă să scape rapid de semințele legumei, însă de cele mai multe ori acest lucru poate fi complicat. Din fericire însă, unele metode simple ne pot fi de mare ajutor.
Cum să tai ardeii corect înainte să-i pui în salată sau alte preparate? Ardeii grași se taie foarte simplu. Este important să nu te grăbești, iar în acest mod nu vei întâmpina probleme. În primul rând fă o tăietură circulară în jurul cozii, la câțiva milimetri de ea.
Coada se va scoate însă doar cu câteva semințe. Pe restul le vei lua ulterior, printr-o altă metodă. Introdu o lingură curată în gaură și preia restul de semințe rămase în interior. Tot lingura te va ajuta să scapi și de membrana de culoare albicioasă de pe pereții ardeiului.
Acum poți pune ardeiul sub un jet de apă și să îl clătești bine. Vei vedea că în acest mod va fi mult mai bine curățat în interior. Acum că ai aflat cum să tai ardeii corect, e bine să știi și ce poți face mai departe.
În primul rând poți face ardei umpluți. Pentru asta însă vei avea nevoie și de o compoziție formată din carne și orez. Mai poți însă să îl tai cubulețe și să îl adaugi în salate, ori să îl folosești pentru ornarea anumitor preparate.
Dacă vrei să folosești ardeiul în ciorbe sau tocănițe, taie-l feliuțe în primă fază, iar mai apoi cubulețe mici. În acest mod, ardeiul o să se regăsească în tot preparatul și va da și un gust aparte mâncărurilor tale.