Life

Cum să te bucuri de răcoare în casă fără un aparat condiționat. Ce schimbări trebuie să faci în locuința ta pentru a scăpa de caniculă

Cum să răcești casa în timpul caniculei fără aparatul de aer condiționat? Ce modificări să faci în locuința ta pentru a te simți mai confortabil în zilele toride de vară?
23.06.2024 | 11:27
Cum sa te bucuri de racoare in casa fara un aparat conditionat Ce schimbari trebuie sa faci in locuinta ta pentru a scapa de canicula
Cum să te bucuri de răcoare în casă fără un aparat condiționat. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Cum poți să te răcorești pe timpul verii, în absența unui aparat de aer condiționat? Există câteva modificări simple pe care le poți face în locuință pentru a te simți mai confortabil în perioadele caniculare.

Cum să te bucuri de răcoare în casă fără un aparat condiționat. Ce schimbări trebuie să faci în locuință

În mijlocul verii, când temperaturile ating cote extreme, confortul termic în propria locuință devine marea preocupare pentru mulți dintre noi. Cum putem păstrăm răcoarea în interiorul camerelor fără a avea la îndemână un aparat de aer condiționat? Poți să aranjezi câteva lucruri prin casă pentru a crea un mediu mai plăcut și confortabil.

ADVERTISEMENT

Temperaturile au înregistrat o creștere semnificativă în România încă din luna iunie, depășind pragul de 33 de grade Celsius, iar trendul este de creștere continuă. Specialiștii de la ANM au emis prima alertă cod roșu de caniculă din această vară, avertizând că maximele vor atinge aproape 40 de grade în mai multe zone din sudul țării.

Mulți apelează la aerul condiționat pentru a se răcori în confortul propriilor case. Însă pentru cei fără acest lux, există câteva soluții creative pentru a înfrunta canicula.

ADVERTISEMENT

În primul rând, poți înlocui lenjeria ta de pat cu una confecționată din bambus sau din bumbac 100%. Aceste materiale sunt răcoroase și plăcute la atingere. De aceea, sunt excelente pentru a menține temperatura corpului scăzută în timpul somnului.

Bumbacul 100% este un material care nu se lipsește de tine, ci îi permite pielii să respire. De asemenea, are o absorbție excelentă a umidității, fiind o alegere potrivită pentru zilele toride de vară.

ADVERTISEMENT

Mai mult, poți să instalezi jaluzele sau draperii opace, pentru a evita efectul de seră. Aceste sisteme de umbrire crează un întuneric total în casă, reducând temperaturile din interior. Este recomandat să le ții trase în cea mai mare parte a zilei pentru a menține o atmosferă răcoroasă.

Începe ziua cu aerisirea încăperilor încă de dimineață, când temperatura este mai scăzută. Lasă ferestrele deschise pentru a permite circulația aerului proaspăt și pentru a scăpa de căldura acumulată în timpul nopții. Apoi, închide ferestrele și trage draperiile sau perdelele pe tot parcursul zilei pentru a bloca lumina solară. Și aceata poate fi o soluție eficientă în lupta cu temperaturile ridicate.

ADVERTISEMENT

Cum îți afectează aerul condiționat sănătatea

Pe timp de caniculă, mulți oameni folosesc aerul condiționat în mod excesiv. Acest lucru poate avea consecințe negative asupra sănătății.

Când este setat la temperaturi foarte scăzute sau când este utilizat necontrolat, poate provoca uscarea excesivă a aerului din încăpere, ceea ce poate irita căile respiratorii și pielea.

Este important să te așezi la o distanță rezonabilă față de aparatul de aer condiționat, deoarece poți inhala aer mai rece decât este necesar. Acest lucru poate provoca dureri de gât sau de cap.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink