News

Cum să te ferești de tigrul de platan? Mușcătura insectei care a invadat România poate provoca alergii

Cum să te ferești de tigrul de platan. Acesta afectează România, când vine canicula.
03.08.2021 | 23:01
Cum să te ferești de tigrul de platan? Mușcătura insectei care a invadat România poate provoca alergii
Cum să te ferești de tigrul de platan? Mușcătura insectei care a invadat România poate provoca alergii. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Tigrul de platan a început să facă ravagii în țara noastră, în condițiile în care canicula s-a instalat de zile bune, pentru că aceștia preferă căldura.

Cum să te ferești de tigrul de platan, a cărui mșcătură este foarte dureroasă

Ceea ce ar trebui să știe oamenii despre aceste insecte este că mușcătura lor nu vă poate face rău, dar aceasta este foarte dureroasă, conform medicilor și poate să provoace unele alergii.

ADVERTISEMENT

Oamenii se plâng că de teama acestora, trebuie să țină mereu ferestrele închise și spun chiar că soluțiile speciale pentru muște sau țânțari nu au niciun efect asupra acestora.

Specialiștii spun că încălzirea globală i-a făcut pe tigrii de platan să devină mult mai agresivi față de oameni.

ADVERTISEMENT

„Din cauza încălzirii globale şi a temperaturilor foarte ridicate, s-a observat în ultimii ani o modificare a comportamentului acestei insecte, aceasta devenind mai agresivă față de oameni”, a spus Brândușa Petruțescu, medic alergolog, conform Observator.

Dar ce se poate întâmpla, mai exact, dacă suntem mușcați de tigrul platanului? Potrivit specialiştilor, cel mai bine ar fi să dezinfectăm locul în care am fost mușcați și să evităm să ne scărpinăm, pentru că poate să apară o umflătură acolo.

„Dacă avem o piele mai sensibilă și ne scărpinăm, putem să ne suprainfectăm, să apară roșeață, umflătură. De aceea este bine să dezinfectăm locul”, a mai explicat aceasta.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, o problemă este aceea că tigrul de platan nu este inclus în dezinsecția făcută anual. „El nu este inclus în obiectivele de dezinsecție. Dar pentru el se fac tratamente fitosanitare”, a spus Bogdan Pascu, director Compania Municipala Eco Igienizare București.

Cum poți să scapi de tigrul de platan

Tigrul de platan estre o insectă foarte mică, așa că poate să se așeze pe hainele tale și tu nici măcar să nu o observi.

Așa că sfatul ar fi să te scuturi foarte bine înainte de a intra în casă, pentru a evita să îl iei cu tine în locuință, de afară.

ADVERTISEMENT

Un alt truc este să plantezi azalee, pentru că insecta nu se va așeza niciodată pe această plantă decorativă și dacă o evită pe ea, îți poate evita și casa.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri