News

Cum să te încălzești dacă nu ai curent electric sau gaze. Soluții banale dacă se strică și centrala termică

Cum poți să te încălzești, deși nu ai curent electric sau gaze. Ce faci dacă se strică și centrala termică, ce soluții ai ca să nu stai în frig
12.11.2022 | 11:30
Cum sa te incalzesti daca nu ai curent electric sau gaze Solutii banale daca se strica si centrala termica
Ce faci dacă nu ai curent electric și gaze, soluții de încălzire. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Există soluții ca să nu stai în frig, deși poate că nu sunt la îndemână cele mai simple și banale variante. Astfel, în cazul în care rămâi fără curent electric sau fără gaze nu dispera. Nu este obligatorie să îngheți, trebuie doar să aplici câteva sfaturi simple.

Ce faci dacă rămâi fără curent electric sau gaze, cum te încălzești

Pentru cei care locuiesc la casă situația nu e niciodată prea rea. Putem discuta despre instalarea unei sobe sau a unui șemineu și totul se rezolvă destul de repede.

ADVERTISEMENT

Se complică totul atunci când discutăm despre oameni care stau la bloc. Sunt însă câteva scenarii posibile, unele dintre ele, este adevărat, costisitoare, altele accesibile.

Așadar, dacă se întâmplă să stai la casă și să rămâi, dintr-un motiv sau altul, fără gaze și curent, atunci te poți orienta, așa cum am mai zis, către șemineu sau sobe de teracotă.

ADVERTISEMENT

Primul ar putea fi o piesă și de decor, una prin care să dai pe spate multă lume. Trebuie însă inclus în plan încă de la începutul construcției.

Al doilea scenariu, cel în care nu merită să te apuci să demolezi casa pentru a face loc unor sobe și nici șemineului, ei bine, ai la dispoziție un generator pe motorină.

ADVERTISEMENT

Acesta îți va alimenta rețeaua de curent electric, dar vă aducem aminte că va produce energie maximă de 15 kW.

Dacă stai la bloc și nu ai gaze și curent, variantele tale sunt destul de limitate. Una dintre variante ar fi un sistem de încălzire pe gaz sau pe un sistem denumit Egloo, un difuzor pe bază de teracotă, acționat de lumânări.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt realizate în Italia și au devenit ceva mai cunoscute în ultima perioadă. Vin la pachet cu un set de elemente care pot revoluționa întreaga piață. Acționează atât ca difuzor de aromă, dar reușesc să aibă grijă și de umidificare sau încălzirea spațiului.

Sistemul nu este unul complicat, îl învățați destul de repede, dar nu poate merge la nesfârșit. De exemplu o lumânare poate să țină până la cinci ore, apoi trebuie schimbată. Producătorul se laudă însă că după primele cinci minute încep să se simte schimbări.

ADVERTISEMENT
Tags: