Life

Cum să te lași de fumat. Ce se întâmplă în corpul tău la doar 20 de minute după ultima țigară

„Fumatul dăunează grav sănătății”, este mesajul care apare pe pachetele de țigări, dar cum faci să te lași de acest viciu nociv?
20.09.2021 | 16:00
Cum sa te lasi de fumat Ce se intampla in corpul tau la doar 20 de minute dupa ultima tigara
Cum să te lași de fumat. Ce se întâmplă în corpul tău la doar 20 de minute după ultima țigară. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Mii de oameni se lasă de fumat în fiecare an și o poți face și tu. Primul pas pentru a renunța la țigări este să-ți dorești cu adevărat acest lucru. Ambiția e foarte importantă.

Așadar, motivația nu trebuie să lipsească atunci când vrei să scapi de un viciu, indiferent care este el. După numai 20 de minute de la ultima țigară organismul îți va mulțumi.

ADVERTISEMENT

De ce spun asta? Pentru că corpul nu mai este afectat de fumat și începe ușor – ușor să se repare. În felul acesta organismul se „regenerează”.

Cum renunți la țigări. Ce ponturi trebuie neapărat să știi

Concret, după 20 de minute de la ultima țigară tensiunea arterială și pulsul revin la normal. În plus, circulația sângelui se îmbunătățește vizibil, în special la mâini și picioare.

ADVERTISEMENT

8 ore mai târziu nivelul de oxigen din sânge revine la rândul său la normal. În felul acesta scade riscul unui infarct de miocard.

Totodată, la numai 24 de ore după ce ai îmbrățișat ideea de a renunța la fumat monoxidul de carbon părăsește organismul și plămânii încep să elimine mucusul și alte resturi.

ADVERTISEMENT

Dacă ai reușit să stai 24 de ore fără să aprinzi vreo țigară înseamnă că ești pe drumul cel bun. De acum încolo lucrurile vor fi mult mai ușoare.

Corpul nu mai conține nicotină, în timp ce gustul și mirosul sunt mult mai intense. După 72 de ore deja respiri mai bine și ai mai multă energie.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii îți aduce renunțat la fumat

Unul dintre cele mai mari beneficii legat de renunțarea la pachetul zilnic de țigări este vizibil pe partea materială. Economisești bani și în plus, ești mult mai sănătos.

Riscul de cancer pulmonar este mult mai mic, iar femeile reușesc să rămână mai ușor însărcinate, fumatul în preajma unor copii fiind extrem de nociv, de asemenea.

Arăți mult mai bine după ce ai renunțat la fumat, tenul tău parcă respiră altfel și este mai curat. Condiția fizică va fi mult îmbunătățită.

ADVERTISEMENT
Tags: