Life

Cum să-ți aranjezi părul atunci când nu ai mult timp la dispoziție. Idei de coafuri gata în 5 minute

Coafura este cea care întregește orice ținută, iar dacă nu ai timp prea mult de pierdut pentru aranjarea părului, poți opta pentru unul dintre aceste stiluri.
21.09.2022 | 17:22
Cum sati aranjezi parul atunci cand nu ai mult timp la dispozitie Idei de coafuri gata in 5 minute
Idei simple de coafuri. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Părul se numără printre cele mai de preț accesorii ale unei femei. Multe investesc în produse profesionale și se asigură că e cât mai sănătos și bogat. Coafura perfectă întregește orice ținută, însă poate dura mult timp pentru a o realiza. Totuși, există și alternative rapide.

Idei de coafuri simple, rapide, dar de efect. Le poți testa atunci când ești pe grabă

Dacă îți place să ai tot timpul părul aranjat, dar nu dispui de timp suficient pentru a face asta în fiecare zi, trebuie să știi că există anumite coafuri care se pot realiza foarte rapid. Nu ai nevoie nici de numeroase produse de styling și nici foarte multă îndemânare.

ADVERTISEMENT

De pildă, în emisiunea Vorbește lumea, prezentată de Bogdan Ciudoiu, Shurubel și Lili Sandu, a fost invitată Georgiana Stavrositu, de meserie hairstylist, care a arătat cum îți poți stiliza podoaba capilară în doar 30 de secunde.

Conform specialistei, stilul este potrivit pentru oricine, indiferent de vârstă sau lungimea părului. Mai mult, vei avea nevoie doar de o bentiță.

ADVERTISEMENT

„Este foarte simplu de făcut pentru că o să avem nevoie de o bentiță, care se aplică efectiv pe cap, fără breton. După care se iau, pe bucăți, șuvițele și se răsucesc”, a explicat Georgiana Stavrositu la Pro TV.

Părul împletit în față

Din categoria coafurilor ușoare pentru serviciu face parte și acest mod de a-ți aranja părul. Este foarte simplu și rapid. Din șuvițele din față realizează o împletitură franțuzească sau alege două părți pe care să le răsucești de la o tâmplă la alta. Prinde capătul cu o agrafă sau un elastic și asta este tot.

ADVERTISEMENT

Coc împletit

Această coafură este potrivită pentru părul de lungime medie și doar pare dificil de realizat. Împarte părul în două părți, alegând cu grijă cărarea și împletește fiecare parte. Apoi pune capetele împreună și unește-le într-un coc la ceafă. Ulterior, prinde-l strâns cu un elastic de păr.

Părul împletit pe eșarfă

Acest stil de aranjare a părului pare scos direct de pe copertele de revistă, însă este foarte ușor de obținut. Pentru început, prinde-ți părul într-o coadă de cal cu un capăt al unei eșarfe.

ADVERTISEMENT

Pentru mai multă siguranță, poți folosi în prealabil un elastic, mai ales dacă tipul de păr este unul alunecos. Împarte coada în două secțiuni de o parte și de alta a eșarfei și împletește-le.

Când aproape ai ajuns la capăt, leagă eșarfa în jurul părului care a mai rămas. O poți purta ca atare sau să răsucești împletitura într-un coc.

Coada de cal înnodată

Împarte părul în trei secțiuni și lăsă-le pe cele din față libere. Pe cea din spate prinde-o într-o coadă de cal. Ia apoi părțile care au rămas și înnoadă-le la spate, deasupra cozii. Ia capetele nodului și ascunde-le dedesubt, securizându-le cu agrafe.

Cocul simplu indian

Acest tip de coafură este unul la care apelează adesea femeile din India. Este ușor de făcut și este considerată una dintre cele mai populare coafuri din toate timpurile.

Împarte părul în trei secțiuni! Prinde șuvițele din  față cu câte o agrafă, iar pe cea rămasă împarte-o din nou, la fel ca în tutorialul de mai jos.

Fă un coc simplu în partea de jos. Apoi, părul rămas secționează-l în șuvițe mai mici și răsucește-o pe fiecare în jurul cocului, prinzându-le cu agrafe.

ADVERTISEMENT