Cum să treci cu bine peste situaţii stresante. Trucuri psihologice

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
27/07/2016, 09:30
Cum să treci cu bine peste situaţii stresante. Trucuri psihologice

Vreţi să-ţi faci viaţa mai uşoară şi să treci cu bine peste situaţii stresante? Iată câteva trucuri pentru care psihologii garantează, deoarece sunt rezultatul multor ani de cercetări ştiinţifice. Multe probleme încep de la insuficienta cunoaştere a legăturilor dintre oameni. Deci ca să afli care este relaţia dintre membrii unui grup pe care îi cunoşti sumar, priveşte-le reacţia când râd: oamenii se uita instinctiv spre cei de care sunt mai apropiaţi sau îşi doresc să fie. Iată şi o metodă care relaxează atmosfera: dacă faci ceva ce în mod normal te enervează, mestecă gumă sau mănâncă ceva! Vei transmite creierului că eşti în siguranţă, deoarece ai o activitate primară. În plus, induci celorlalţi sentimentul că nu eşti un pericol pentru nimeni.

Nu-ţi pierde niciodată cumpătul! Dacă cineva este supărat pe tine şi rămâi calm, foarte probabil va deveni şi mai agresiv, dar ulterior se va ruşina. Cum faci să stârneşti comunicarea? Dacă întrebi ceva pe cineva şi obţii un răspuns parţial, menţine contactul vizual şi taci, nu fă pe deşteptul. Celălalt va simţi că primul răspuns nu a fost destul de bun şi îţi va da explicaţii în plus. Mai departe: expresivitatea emoţională generează expresivitate.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Chelsea – Arsenal 0-0 live online pe Eurosport. Start de meci!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×