Life

Cum să treci peste infidelitate. Lidia Fecioru a spus cât durează procesul de vindecare, de fapt

Dacă vrei să treci peste infidelitate, află că procesul de vindecare poate dura destul de mult. Lidia Fecioru vine cu sfaturi esențiale.
24.03.2024 | 16:53
Cum sa treci peste infidelitate Lidia Fecioru a spus cat dureaza procesul de vindecare de fapt
Cum să treci peste infidelitate. Sursă foto: Pinterest, captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poți să treci peste infidelitate? Cât durează, de fapt, procesul de vindecare într-o astfel de situație? Lidia Fecioru vine cu sfaturi utile pentru cei care trec prin așa ceva. Drumul nu este deloc unul simplu.

Cum să treci peste infidelitate

Nimeni nu își dorește să treacă printr-o despărțire dureroasă, ori să fie înșelat de partenerul său. Există însă și astfel de situații care poate de cele mai multe ori nu se întâmplă cu voia noastră.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru spune însă că o persoană care a fost înșelată trece printr-un proces de renaștere. Există mai multe stări, de la durere, până la gânduri de răzbunare, iar în final apare și ignoranța.

Și totuși poți să treci peste infidelitate? Lidia Fecioru a prezentat în primă fază etapele prin care ajung să treacă persoanele care au fost înșelate. În primul rând s-ar putea să nu știi cum să reacționezi.

ADVERTISEMENT

Cum spuneam mai sus, procesul de vindecare poate fi și unul de lungă durată. Sunt persoane care se află într-o stare de șoc chiar și câteva luni de zile. De aici și procesul de vindecare poate dura chiar și câțiva ani.

Cea de a doua etapă care te ajută să treci peste infidelitate este evaluarea relației. Trebuie să îți dai seama ce s-a întâmplat, de fapt și dacă mai există sau nu interes de ambele părți pentru a merge mai departe.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru, sfaturi esențiale în procesul de vindecare

„În etapa unu împietrești că nu-ți vine să crezi că ți s-a întâmplat asta. Atunci nu știi cum să reacționezi. Starea de șoc poate să dureze și o lună și două și trei, depinde. Procesul de vindecare după un asemenea incident poate ține de la luni până la ani.

Etapa a doua este evaluarea relației în cuplu, adică trebuie să se așeze față în față și să își evalueze ce se întâmplă între ei. Dacă se mai regăsesc, dacă mai au interes unul față de celălalt.

ADVERTISEMENT

În această perioadă se duc și încep să se plângă și începe toată lumea să dea sfaturi, cum să facă, ce să facă. Toate chestiunile acestea nu trebuie căutate afară. Trebuie căutate în familie”, a spus bioenergoterapeutul.

Când treci peste infidelitate? Cea de a treia etapă este cea mai importantă, spune Lidia Fecioru. În această etapă abordăm problemele apărute, dar și cum au luat naștere acestea. Tot acum este și momentul în care se caută vinovații.

Poți într-adevăr să treci peste infidelitate? Lidia Fecioru precizează că este important să știm ce ne dorim. Sunt persoane care iartă, dar mai apoi sunt triste și stau cu garda sus, de teamă ca nu cumva situația să se repete. Iar în acest caz, fricile nu vor trece niciodată.

„După ce au trecut printr-o chestie din asta, oamenii trebuie să renunțe la tristețe. Degeaba ierți dacă după aceea ești trist și cu garda ridicată și îți pui întrebare cu cine. Tot timpul o să stai și o să îți faci filme indiene în cap cu cine te înșeală. Nu trece niciodată”, a mai adăugat Lidia Fecioru.

ADVERTISEMENT