Fotbal intern

Cum scapă “tricolorii” de carantină la revenirea în ţară! Islanda a fost inclusă pe lista galbenă de CNSU

07.10.2020 | 11:53
Cum scapa tricolorii de carantina la revenirea in tara Islanda a fost inclusa pe lista galbena de CNSU
ADVERTISEMENT

România joacă pe 8 octombrie în Islanda cel mai important meci al anului. “Tricolorii” lui Mirel Rădoi vor evolua în semifinalele barajului pentru Euro 2021 cu speranţa că vor rămâne în cursa pentru turneul final care va fi găzduit şi pe Arena Naţională. 

Confruntarea din Islanda se desfăşoară în condiţii speciale din cauza răspândirii virusului SARS-CoV-2. Delegaţia României a fost testată anti-COVID direct de la aeroport, după care jucătorii şi membri staff-ului au fost transportaţi la hotelul din Reykjavik.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii” au intrat în izolare la Reykjavik. Ei au voie să iasă din hotel doar la antrenamentul oficial şi la meci, în rest tot timpul vor fi la hotel. Rezultatele testului COVID-19 pentru jucători şi staff vor veni în cursul zilei de miercuri.

Cum scapă “tricolorii” de carantină la revenirea în ţară! Islanda a fost inclusă pe lista galbenă de CNSU

Însă, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-au stabilit noi restricţii pentru ţara noastră, iar lista galbenă a ţărilor cărora se impune carantina a fost actualizată, Islanda fiind inclusă pe listă.

ADVERTISEMENT

Delegaţia României nu va reveni imediat după meci în ţară ci va zbura în Norvegia, pentru meciul din Liga Naţiunilor. Ţara Fiordurilor nu este pe lista galbenă publicată de CNSU, iar la revenirea în ţară, “tricolorii” nu vor fi obligaţi să stea 14 zile în carantină.

De altfel, nici dacă s-ar fi întors direct din Islanda, delegaţia României nu ar fi stat în carantină, pentru că ar fi obţinut o dispensă de la Ministerul de Interne, mai ales că pe data de 14 octombrie România va evolua împotriva Austriei pe stadionul Ilie Oană în Nations League.

ADVERTISEMENT

Lista galbenă a ţărilor pentru care este obligatorie carantina de 14 zile la revenirea în ţară: 

CFR Cluj a obţinut dispensă pentru a nu intra în carantină după deplasarea în Malta!

Un caz asemănător s-a întâmplat în această vară cu CFR Cluj. Ardelenii au avut de disputat primul tur preliminar al Ligii Campionilor în Malta, pe terenul celor de la Floriana. La vremea respectivă, Malta era pe lista galbenă, iar ardelenii ar fi fost obligaţi să stea în carantină 14 zile la revenirea în ţară.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Dan Petrescu a primit o dispensă şi a putut să facă deplasarea în Malta, iar la revenirea în ţară, CFR Cluj a fost exceptată de la măsura carantinării pentru două săptămâni. Atunci, ardelenii s-au impus cu 2-0 şi s-au calificat în turul următor.

Dacă România se va califica în finala barajului din Liga Naţiunilor va juca împotriva învingătoarei din meciul Bulgaria – Ungaria, tot în deplasare. Ungaria este şi ea pe lista galbenă, iar o deplasare la Budapesta în luna noiembrie ar putea să se desfăşoare în aceleaşi condiţii.

  • 35.814.815 de oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 până acum
  • 3081 de cazuri COVID-19 sunt în Islanda

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru ”1x” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT