Life

Cum scapi de gheața în exces din congelator. De ce apare acest fenomen, de fapt

Modalitatea prin care poți să scapi cu ușurință de gheața în exces din congelator. Care sunt factorii care contribuie la formarea gheții în congelator?
06.06.2024 | 19:54
Cum scapi de gheata in exces din congelator De ce apare acest fenomen de fapt
Cum scapi de gheața în exces din congelator. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Iată o metodă simplă de a scăpa de gheața în exces din congelator fără să te chinui prea mult. Problema poate fi rezolvată cu doar o legumă.

Cum scapi de gheața în exces din congelator

Gheața acumulată pe pereții congelatorului este o problemă des întâlnită, blocând rafturile și scăzând eficiența aparatului. Dar, știați că se poate folosi o legumă pentru a rezolva această problemă? Un truc ingenios este să folosiți cartoful.

ADVERTISEMENT

Gheața excesivă în congelator se formează din cauza umidității din aerul care intră în congelator atunci când ușa este deschisă. Această problemă apare atunci când ușa este deschisă în mod frecvent sau când alimentele depozitate sunt încă umede sau calde.

Pentru a scăpa de această situație neplăcută, există o modalitate simplă care funcționează de minune. Ai nevoie doar de un cartof. Cartoful absoarbe umiditatea din aerul din congelator și ajută la topirea gheții.

ADVERTISEMENT

În primul rând, gheața în exces poate ocupa spațiu prețios în interiorul congelatorului, până când nu o să mai fie loc de stocare a alimentelor. Mai mult, aceasta poate face dificilă deschiderea și închiderea ușii.

Lguma care te scapă de gheața în exces din congelator. Ce trebuie să faci

Ei bine, cartoful este o soluție neobișnuită, dar eficientă, pentru îndepărtarea gheții din congelator. Această legumă poate îndepărta gheața din congelator în 30 de minute fără a fi necesar să deconectați congelatorul de la curent, potrivit Click.ro.

ADVERTISEMENT

Alegând un cartof de mărime medie, îl spălați și îl curățați doar pe jumătate. Apoi, faceți o tăietură în formă de „V” în partea în care a fost curățat.

După ce ați realizat tăietura în cartof, introduceți o furculiță în punctul tăieturii pentru a permite manevrarea ușoară a acestuia. Apoi, așezați leguma în congelator cu partea tăiată orientată spre peretele plin de gheață, iar mânerul furculiței trebuie sprijinit pe perete pentru a menține cartoful stabil.

ADVERTISEMENT

Apoi, închideți ușa și lăsați cartoful în interior pentru aproximativ 30 de minute. În acest interval, cartoful va acționa ca un absorbant natural de umiditate. Prin intermediul părții tăiate a acestei legume, se va atrage și absorbi umiditatea din gheața formată pe pereții congelatorului.

Pe măsură ce cartoful absoarbe umiditatea din congelator, procesul de topire a gheții începe să se desfășoare treptat. Acest proces simplu vă scapă de gheața în exces și menține congelatorul curat și funcțional.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Filmul crimei odioase din Brăila. O femeie de 44 de ani, ucisă de...
Filmul crimei odioase din Brăila. O femeie de 44 de ani, ucisă de iubit cu poliţia la uşă. Criminalul încercase să-şi omoare şi fosta soţie
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe...
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe primul loc, după ce s-a prăbușit averea unui rival
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Infracțiunea care se va pedepsi usturător. Mulți fac această greșeală în online
Infracțiunea care se va pedepsi usturător. Mulți fac această greșeală în online
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Celebrul oraș cu nume vulgar unde se află cel mai bine conservat amfiteatru...
Celebrul oraș cu nume vulgar unde se află cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume. Poate fi vizitat de toți românii