Life

Cum scapi de mirosul de prăjeală din casă și de pe haine. Cele mai utile trucuri

Trucul simplu care te va ajuta să scapi de mirosul de prăjeală din casă. Hainele nu vor mai purta „amprenta” a ceea ce ai gătit înainte de a ieși din casă.
03.02.2023 | 10:25
Cum scapi de mirosul de prajeala din casa si de pe haine Cele mai utile trucuri
Trucurile pentru a scăpa de mirosul de prăjeală din casă. Foto: colaj Fanatik/ Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă te-ai săturat ca hainele să-ți miroasă a prăjeală după ce ai gătit, apelează la una dintre următoarele soluții. Bunicile noastre aveau cel mai util truc.

Trucurile care te ajută să scapi de mirosul de prăjeală din casă și din haine

De multe ori, evităm să pregătim ceva de mâncare, chiar dacă ne dorim, de teamă ca hainele și întreaga casă vor mirosi după a prăjeală. Dacă și tu te afli în această situație, află că există mai multe trucuri care să te scape de această probleme.

ADVERTISEMENT

Cel mai vechi secret era folosit chiar de bunicile noastre, care înainte de pune ceva la prăjit, așezau mai întâi câteva felii de măr în tigaie, pe care le lăsau să se gătească până deveneau aurii. Fă asta, apoi gătește în mod normal mâncarea, rezultatul va fi unul surprinzător.

Totodată, uleiul pe care îl alegi pentru gătit are un rol esențial. În timp ce odată ajuns la temperaturi de 190 de grade cel de floarea soarelui se arde și scoate fum, uleiul de măsline este ideal.

ADVERTISEMENT

 Cum să scapi de mirosul de prăjeală din casă atunci când nu poți deschide geamul

Uneori hota face un zgomot mult prea greu de suportat și obositor, iar pe timpul iernii nu este indicat să deschizi toate geamurile.

În aceste condiții, unele gospodine obișnuiesc să pună pe aragaz, pe lângă tigaia în care prăjesc ceva, și o oală cu apă și oțet. Aburii vor absoarbe mirosul de prăjeală și vor împiedica răspândirea acestuia.

ADVERTISEMENT

Pe  de altă parte, unele persoane preferă să pună la fiert doar oțet sau doar vin, însă ambele metode previn formarea mirosului neplăcut.

În acest sens, mai poți să adaugi și câteva frunze de pătrunjel în tigaie. Planta aromatică va neutraliza mirosul și, în plus, va da un alt gust mâncării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, același rol îl are și zeama de lămâie, dar rămâne la latitudinea fiecărei persoane ce metodă alege să folosească.

ADVERTISEMENT
Tags: