Life

Cum scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor cu două trucuri simple. Ai nevoie doar de două ingrediente

Cum poți să scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor cu două trucuri simple, care fac minuni. De ce ingrediente ai nevoie.
20.11.2022 | 17:31
Cum scapi de mirosul neplacut al prosoapelor cu doua trucuri simple Ai nevoie doar de doua ingrediente
Cum scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mirosul neplăcut al prosoapelor poate fi o bătaie de cap, însă poți scăpa de el cu ajutorul unor trucuri simple. Iată ce trebuie să faci.

De ce apare mirosul neplăcut al prosoapelor și cum poți scăpa de el

De-a lungul timpului, prosoapele pe care le folosești pot căpăta un miros neplăcut, chiar dacă au fost spălate. Există mai multe cauze care pot provoca aceste mirosuri.

ADVERTISEMENT

Una dintre ele ar putea fi faptul că există mucegai în mașina de spălat. Fiind un mediu umed, acest electrocasnic favorizează apariția mucegaiului, motiv pentru care ar fi bine să o lași cât mai mult deschisă pentru a se evapora apa.

În plus, trebuie să cureți bine cuva, dar și recipientul pentru detergent cu ajutorul unei soluții pentru igienizare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, folosirea în exces a detergentului și a balsamului de rufe poate fi o altă cauză pentru mirosul neplăcut al prosoapelor, mai ales atunci când mașina este plină, iar apa nu circulă corespunzător printre haine.

Prosoapele se clătesc mai greu decât alte rufe și pot rămâne pe ele urme de detergent sau de murdărie.

ADVERTISEMENT

În cazul în care ai obiceiul de a întinde rufele la mult timp după ce programul mașinii de spălat s-a oprit, atunci prosoapele care stau prea mult umede pot căpăta acest miros urât.

Apa rece nu îndepărtează complet bacteriile, așa că prosoapele trebuie spălate la temperaturi înalte, la minimum 60 de grade.

ADVERTISEMENT

E important de menționat că prosoapele nu se depozitează în locuri umede și nu se pun în dulap dacă nu sunt complet uscate.

Există două ingrediente care te pot ajuta să elimini mirosurile neplăcute din prosoapele de baie.

Trucuri pentru a elimina mirosul neplăcut din prosoape

Bicarbonatul de sodiu poate fi foarte util în casă și nu este destinat doar utilizării în bucătărie. Acest ingredient se folosește și la curățenie, dar și în mașina de spălat, pentru că te poate ajuta să elimini mirosul neplăcut din prosoape.

Într-o cană cu apă fierbinte se dizolvă 240 de grame de bicarbonat de sodiu. După ce se dizolvă, prosoapele se pun într-un lighean cu apă rece și se adaugă conținutul din cană.

Se lasă să acționeze în timpul nopții, după care se storc prosoapele și se pun la uscat.

Un alt ingredient care face minuni pentru prosoapele cu mirosuri urâte este oțetul.

Prosoapele se pun în mașina de spălat, la un ciclu de spălare foarte fierbinte. Se adaugă apoi detergent și 250 ml de oțet, dar fără balsam.

ADVERTISEMENT
Tags: