Life

Cum scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu. Soluția minune, ieftină și la îndemâna oricui

Țânțarii sunt peste tot vara, foarte multe dintre soluțiile și spray-urile care se găsesc pe piață nefiind extrem de eficiente împotriva lor.
17.08.2021 | 19:01
Cum scapi de tantari cu bicarbonat de sodiu Solutia minune ieftina si la indemana oricui
Cum scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu. Soluția minune, ieftină și la îndemâna oricui. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este o soluție minune nu numai când vine vorba de prăjituri sau diferite trucuri de curățare prin locuință, ci și un remediu perfect împotriva insectelor.

Praful ieftin și la îndemâna oricui este numai bun pentru a ține la distanță țânțarii atunci când vrei să stai afară seara și nu vrei să fii mușcat de acești musafiri nepoftiți.

ADVERTISEMENT

Bicarbonat de sodiu, un remediu excelent împotriva țânțarilor

Una dintre cele mai simple și mai eficiente soluții împotriva țânțarilor se pregătește numai dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de ulei de măsline și 5 linguri de oțet de mere.

Cele trei ingrediente, care nu lipsesc din nicio bucătărie, se amestecă bine și se pun într-un recipient cu pulverizator. În felul acesta va fi mai ușor să aplici soluția pe piele.

ADVERTISEMENT

Rezultatele sunt extrem de eficiente fie că stai afară, în mijlocul naturii sau pur și simplu, în casă, unde chiar dacă te baricadezi tot reușesc să intre 2-3 țânțari pe undeva.

Bicarbonatul de sodiu, perfect chiar și după ce te-au mușcat țânțarii

În cazul în care ai fost deja ciupit de aceste insecte nemiloase și nu te mai poți opri din scărpinat trebuie să știi că soluția stă tot în bicarbonat de sodiu!

ADVERTISEMENT

Acest ingredient ameliorează extrem de bine mușcăturile de insecte deoarece neutralizează pH-ul pielii. Tot ce îți trebuie în acest caz este bicarbonat, un pahar cu apă și o bucată de bumbac.

Primul pas este să adaugi în apă praful minune și să amesteci bine. Mușcătura de țânțari se curăță înainte cu apă și săpun, iar ulterior se aplică soluția obținută cu bucata de bumbac.

ADVERTISEMENT

Este foarte important să se evite infectarea înțepăturilor! Ulterior, trebuie ținut cont și de faptul că soluția trebuie lăsată să acționeze timp de 10 minute. Nu este necesară clătirea cu apă.

Soluțiile naturale și ieftine nu trebuie deloc neglijate, mai ales atunci când te confrunți cu o problemă de piele sau cu o alergie, bicarbonatul de sodiu fiind ideal în aceste situații.

Nu te grăbi să cumperi tot felul de produse scumpe din farmacii, remediul împotriva insectelor este chiar la tine acasă!

ADVERTISEMENT