Life

Cum scoți guma de mestecat lipită de haine. Trucuri simple, ieftine și eficiente

Află cum trebuie să scoți guma de mestecat lipită de haine. Trebuie doar să aplici niște trucuri simple, ieftine și eficiente.
17.09.2021 | 19:57
Cum scoti guma de mestecat lipita de haine Trucuri simple ieftine si eficiente
Cum scoți guma de mestecat lipită de haine. Trucuri simple, ieftine și eficiente. Sursa foto: wd40.ae
ADVERTISEMENT

Dacă te-ai întrebat vreodată cum poți să scoți guma de mestecat lipită de haine, află că există câteva trucuri care nu dau greș. Sunt simple, ieftine și eficiente, iar hainele vor fi ca noi!

Nu trebuie să arunci hainele doar pentru că guma de mestecat s-a lipit de materialul lor. Le poți salva dacă aplici aceste metode care nu dau niciodată greș. Iată în rândurile următoare despre ce este vorba și cum trebuie să procedezi.

ADVERTISEMENT

Cum scoți guma de mestecat lipită de haine. Trucuri simple, ieftine și eficiente

Află cum poți să scoți guma de mestecat lipită de haine. Deși pare imposibil, există soluții și pentru această problemă cât se poate de enervantă. Cu aceste trucuri, nu e nevoie să arunci hainele doar pentru că s-a lipit guma de ele.

O metodă eficientă este aceea de a îngheța hainele, potrivit divahair.ro. Împachetează haina de care s-a lipit guma astfel încât aceasta să fie la exterior și las-o în congelator timp de câteva ore.

ADVERTISEMENT

După ce guma va îngheța, va putea fi înlăturată cu un cuțit, dar cu atenție, ca să nu tai hainele. Acestea pot fi purtate din nou după ce guma este înlăturată.

Alcoolul sanitar (spirtul) este un truc eficient pentru guma care s-a lipit de haine, mai ales că nu pătează și nu decolorează. Toarnă spirt pe un burete de vase, apoi freacă bine zona unde s-a lipit guma.

ADVERTISEMENT

Așteaptă câteva minute pentru ca spirtul să-și facă efectul. După aceea, ia o lingură sau o spatulă și îndepărtează guma. Haina respectivă trebuie băgată la spălat după acest procedeu.

Călcatul hainelor te poate ajuta să înlături guma de pe ele. Mai întâi, pune o coală de hârtie pe masa de călcat. Peste coală pune haina pe care s-a lipit guma, apoi calc-o în mod obișnuit. Guma ar trebui să se lipească de coala de hârtie. Dacă rămân urme de gumă pe haină, aceasta trebuie pusă la spălat și o porți purta în continuare.

ADVERTISEMENT

Un alt truc este să fierbi hainele. Pune apă la fiert, apoi pune haina cu guma lipită de ea în apă foarte fierbinte. După ce guma se înmoaie, aceasta va fi gata de îndepărtat de pe material, cu ajutorul unei periuțe de dinți sau a unui cuțit neascuțit, până ce guma se dezlipește.

Trucul cu bandă adezivă

Taie o bucată mică de bandă adezivă și lipește-o de guma de mestecat de pe haină, prin apăsare puternică.

Acoperă zona în care se află guma și păstrează și o bucățică de bandă de care să tragi la final. Trage repede și cu putere banda adezivă, iar guma ar trebui să se dezlipească de pe material.

Mai poți scoate guma și cu alcool izopropilic. Tot ce trebuie să faci este să pui alcoolul direct pe gumă, apoi haina se pune la spălat.

ADVERTISEMENT
Tags: