Life

Cum scoți petele de ulei de pe haine. Soluția simplă și deloc costisitoare de care să ții cont

Petele de pe haine pot fi extrem de greu de îndepărtat, mai ales dacă nu sunt spălate imediat. Gospodinele trebuie să știe că sunt câteva soluții la îndemână de care pot ține cont.
07.07.2022 | 09:34
Cum scoti petele de ulei de pe haine Solutia simpla si deloc costisitoare de care sa tii cont
Cum se scot petele de ulei de pe haine. Trucuri simple și fără substanțe care să atace rufele. Sursa foto: thespruce.com
ADVERTISEMENT

Substanțele scumpe de pe rafturile marilor magazine nu fac uneori față petelor și trucurile utile sunt tot în locuință. Femeile știu că cele mai simple sunt la doar un pas distanță și în plus nu atacă țesătura rufelor.

Cum se scot petele de ulei de pe haine. Trucuri simple și fără substanțe care să atace rufele

Petele de ulei de pe haine pot fi îndepărtate extrem de ușor dacă avem în casă pudră de talc. Prosoapele de bucătărie, fețele de masă sau șorturile se vor spăla mai simplu de acum înainte cu ajutorul acestui proces.

ADVERTISEMENT

Trucul constă în a folosi pentru prima oară o bucată de hârtie de bucătărie care se apasă direct pe pată. Nu se freacă uleiul de pe rufe, ci se lasă să se absoarbă cât mai mult. Ulterior, se acoperă totul cu pudră de talc.

Suprafața trebuie să conțină o parte generoasă din această substanță special creată pentru bebeluși. Se lasă să acționeze preț de câteva ore astfel încât uleiul să fie transferat pe pudră, iar apoi se elimină cu ajutorul unei linguri sau spatule.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va face mult mai ușoară eliminarea petelor de ulei de pe hainele tale și nici nu este nevoie să le freci sau să le bagi la mașina de spălat la o temperatură ridicată. Ține cont mereu de ce scrie pe etichetă!

Cum se scot petele de ulei cu detergent de vase

O altă soluție la îndemâna gospodinelor când vine vorba de petele de ulei de pe haine are legătură cu detergentul de vase. Elementele sale de eliminare a grăsimii fac ca rufele să-și păstreze textura și culoarea.

ADVERTISEMENT

Nici în această situație nu este nevoie de frecare pentru că se aplică detergentul direct pe pată cu foarte puțină apă. De asemenea, se lasă să acționeze câteva minute ca pata de ulei să se elimine de tot.

Apoi se lasă într-un lighean cu apă și jumătate de pahar de oțet. După ce a stat 15 minute se bagă în mașina de spălat unde se folosește programul obișnuit.

ADVERTISEMENT

Totodată, bicarbonatul de sodiu merge de minune când vine vorba de petele de ulei de pe haine. Creta albă îndepărtează micile pete de ulei pentru că are un efect absorbant, la fel ca pudra de talc.

ADVERTISEMENT
Tags: