Life

Cum scoți petele galbene de pe hainele albe. Trucul simplu și eficient cu bicarbonat de sodiu

Petele galbene îți dau dureri de cap și nu știi cum să le scoți de pe hainele albe? FANATIK îți aduce un truc simplu și eficient care folosește bicarbonat de sodiu, un praf magic în gospodărie.
11.06.2021 | 18:12
Cum scoti petele galbene de pe hainele albe Trucul simplu si eficient cu bicarbonat de sodiu
Cum scoți petele galbene de pe hainele albe. Trucul simplu și eficient cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este o pudră albă folosită de zeci de ani în preparatele culinare, dar și atunci când vine vorba de curățenie. Acesta are proprietăți antibacteriene și astringente, motiv pentru care elimină cu succes petele inestetice.

De asemenea, acest produs, care este și ieftin pe deasupra și se găsește în orice magazin, se poate folosi cu succes pe post de detergent pentru că penetrează în țesătură și face culorile să fie mult mai proaspete.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu, perfect pentru petele galbene de pe haine

Atunci când se aplică pe hainele albe face cu adevărat minuni, în special când au pete galbene. Ele pot fi scoase datorită unei soluții rapide și eficiente, care conține și puțină zeamă de lămâie.

Preparatul folosit pentru scoaterea petelor galbene de pe haine este realizat din 100 grame de bicarbonat de sodiu și 62 ml de zeamă de lămâie. Se amestecă cele două ingrediente într-un vas cu apă în care se adaugă ulterior albiturile.

ADVERTISEMENT

Obiectele vestimentare se lasă la înmuiat timp de o oră, iar mai târziu se clătesc cu săpun neutru. Următorul pas estet clătirea lor cu apă simplă, iar apoi se scot la uscat, la loc însorit.

Trucul acesta se poate repeta de mai multe ori până când articolele capătă nuanța dorită, fără să fie nevoie de produse pline de chimicale sau costisitoare.

ADVERTISEMENT

Alte soluții pentru scoaterea petelor galbene

O altă soluție simplă care te poate ajuta să scoți petele în câțiva pași este una veche, folosită de bunicile noastre. Ele foloseau jumătate de litru de lapte rece, care se dilua cu 250 ml de apă și 6 cuburi de gheață.

Produsul final se pune într-un vas încăpător unde vor sta hainele albe la înmuiat. Se lasă aproximativ o oră, apoi se spală cu detergent obișnuit și se scot la uscat.

ADVERTISEMENT

Apa oxigenată este minunată pentru petele galbene de pe hainele albe, asta pentru că are proprietăți care pot elimina cu mare succes transpirația și mirosul de mâncare.

Trucul conține 125 ml de apă oxigenată amestecă cu 125 ml de apă caldă. Mixtura obținută se toarnă într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat, împreună cu detergentul preferat.

Soluția se poate pulveriza și direct pe albituri pentru a îndepărta mult mai eficient petele vechi și imprimate în material.

ADVERTISEMENT