News

Cum scria Nicolae Ceauşescu! Fostul dictator făcea greşeli gramaticale grave

04.09.2019 | 09:09
Nicolae Ceaușescu a fost președinte până în 1989. Sursa foto - facebook

Fără doar și poate, Nicolae Ceauşescu a avut un rol aparte în istoria țării noastre! Acesta a condus România începând cu 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989, atunci când țara era în plină Revoluție. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din anul 1965 și până în anul 1989, când a fost executat alături de soția sa. Despre cum scria fostul dictator există tot felul de legende pe care FANATIK le elucidează.

Cum scria Nicolae Ceauşescu!

Deși Nicolae Ceaușescu avea doar patru clase terminate la școala din satul său natal, Scornicești, fostul președinte avea un scris pe care specialiștii l-au catalogat drept îngrijit. Dovadă stă un document redactat în anul 1936. Gramatica părea să îi dea mari bătăi de cap adolescentului Ceaușescu. La acest capitol, profesorii spun despre fostul dictator că era la pământ. În perioada în care Nicolae Ceaușescu mergea la școală, învățătorul din Scornicești preda într-o sală cursuri simultane, pentru elevii mai multor clase.

Copilul Ceaușescu nu a avut cărți și de cele mai multe ori mergea la școală desculț. Peste ani avea să se spună despre el că era analfabet. Documentul pe care îl prezintă FANATIK arată clar că fostul președinte știa să scrie destul de frumos. În anul 1936, pe când avea doar 18 ani, Nicolae Ceaușescu a dat o declarație de mână. Acesta era acuzat de găsirea unor brosuri bolsevice și alte manifeste ce instigau la revolta în casa patronului său, Vladimir Tarnowski.

Cum scria Nicolae Ceauşescu! Nicolae Ceaușescu scris
Documentul scris de Nicolae Ceaușescu. Sursa foto – facebook

Fostul dictator făcea greşeli gramaticale grave

De altfel, declaraţia din ianuarie 1936 a lui Nicolae Ceauşescu este singurul document scris cu mâna lui până pe data de 23 august 1944. De remarcat că în toate celelalte cazuri, acesta a preferat doar să se semneze. Sunt destul de multe cuvinte scrie anapoda, așa cum este verbul „a eși” în loc de „a ieși”, „mam” în loc de „m-am” sau „”neam” în loc de „ne-am”. Există de altfel și propoziții cu patru greșeli gramaticale.

Cu toate acestea, specialiștii spun că tânărul Ceaușescu avea un scris destul de lizibil și fără prea multe mâzgălituri. Ajuns președinte al țării, Nicolae Ceaușescu nu a mai avut nevoie să scrie prea mult, acesta preferând să lase pe alții să-i redacteze documentele.