Fotbal intern

Cum se acordă titlul în Liga 1 dacă se întrerupe competiția. Anunțul lui Justin Ștefan

02.06.2020 | 20:32
Cum se acorda titlul in Liga 1 daca se intrerupe competitia Anuntul lui Justin Stefan
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre reluarea Ligii 1 și a abordat și subiectul întoarcerii suporterilor pe stadion. Totodată, a mai declarat că data reluării Ligii 1 este cu siguranță 12 iulie și modalitatea de acordare a titlului.

LPF vrea spectatori la meciurile de fotbal

Justin Ștefan a avut o intervenție prin Skype, în care a vorbit despre reluarea campionatului României și despre faptul că este optimis și crede că suporterii se pot întoarce la stadion dacă se vor mai relaxa reglementările. Acesta a explicat și care sunt modalitățile de acordare a titlului în cazul în care nu se mai poate relua competiția:

ADVERTISEMENT

„Mai este de pus la punct stabilirea campioanei, în cazul în care nu se va mai putea ține competiția. Avem două variante, fie considerăm clasamentul la finalul sezonului regular, ori facem calculul de puncte per meci.

Este de preferat ca acest campionat să se termine pentru că sunt șanse ca acesta să se anuleze în cazul în care nu poate fi terminat, fără să fie desemnată nicio campioană.”

ADVERTISEMENT

„Vineri, 12 iunie, vom avea primele meciuri din Liga 1, lucrurile sunt bătute în cuie. Un cuvânt important în stabilirea amicalelor l-a avut Dumitru Costin, care s-a bătut pentru fotbal și pentru jucători.

Erau anumite lucruri neclare pentru Cupa României, în acest moment, din informațiile pe care le avem, UEFA poate să extindă data de final de la 20 iulie, la 3 august, ceea ce poate însemna o relaxare programul.

ADVERTISEMENT

Noi încercăm să împingem toate intermediarele în meciurile din weekend, în speranța că nu vom avea probleme din cauza coronavirusului”, a spus Justin Ștefan la TV DigiSport.

„Nu e nicio dispută cu FRF!”

„Nu e nicio dispută cu FRF, pentru că toate echipele calificate în semifinalele Cupei României sunt din Liga 1, ceea ce nu ar trebui să reprezinte nicio problemă.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că după prima etapă jucată se vor mai relaxa anumite restricții și ne putem gândi deja la meciurile cu spectatori în tribune.

LPF nu va avea delegați la meciul amical dintre Dinamo și Rapid”, a continuat Justin Ștefan.

„Încercăm să schimbăm regula cu un jucător infectat care să blocheze toată competiția, e foarte important să vedem ce înseamnă contact fizic și să stabilim cu autoritățile de sănătate ce înseamnă anchetă epidemiologică, în acest moment nu e posibil modificarea reglementării”, a mai spus secretarul general al LPF.

ADVERTISEMENT