ADVERTISEMENT
News

Cum se apără Kazahstan după acuzele chinezilor! „Nu există un val de pneumonie care ucide mii de oameni la noi în țară”

Autor: Alexandru Năstase | 10.07.2020 | 12:25
Cum se apără Kazahstan după acuzele chinezilor! „Nu există un val de pneumonie care ucide mii de oameni la noi în țară”
Reprezentanții Kazahastanului spun că nu există un val de pneumonie la ei în țară. Sursa foto - hepta.ro

Puțin a durat până când Kazahstan a început să se apere după ce chinezii au lansat mai multe acuze la adresa lor! Mai exact, ambasada Chinei din această țară a emis o alertă de călătorie cu privire la „pneumonia mortală” care face ravagii în Kazahstan.

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor, pneumonia a cauzat 1772 de decese de la începutul lunii iunie într-o țară destul de încercată. Chiar și preşedintele Kassym-Jomart Tokayev, a declarat că situaţia privind coronavirusul este încă gravă, iar relaxarea măsurilor nu poate fi luată în calcul.

„Ne confruntăm cu cel de-al doilea val de coronavirus, cuplat cu un aflux uriaş de cazuri de pneumonie”, a declarat șeful de stat.

Kazahstan se apără după acuzele chinezilor!

Cu toate acestea, autoritățile din Kazahstan au transmis că raportul chinezilor este unul eronat și că nu există nicio pneumonie care face ravagii, o pneumonie despre care s-a spus că este mai puternică decât COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Sănătății alături de alte agenții de specialitate fac cercetări ample și nu s-a ajuns niciodată la această concluzie, conform căreia avem un virus de pneumonie”, au spus reprezentanții Kazahstanului.

„În legătură cu cele transmise de ambasada Chinei, putem spune că ministrul sănătății a precizat în mod oficial că această informație este departe de realitate”, s-a mai arătat într-un comunicat.

Chinezii spun că au identificat o crșetere spectaculoasă a cazurilor în regiunile Atyrau, Aktobe și Shymkent, regiuni care au cel puțin 500 de noi cazuri, cu 30 de pacienți aflați într-o stare foarte gravă.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, ambasada chineză spune că printre cei 1772 de oameni decedați din cauza acestui virus misterios se aflau și mai mulți cetățeni chinezi.

În replică, ministrul sănătății din Kazahstan a postat și pe o rețea de socializare faptul că anunțul chinezilor este unul mai degrabă departe de adevăr.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!