Sport

Cum se apară președintele federației în scandalul uriaș din Spania: ”Într-o zi o să-mi pună cocaină în valiză”

Luis Rubiales, președintele federației spaniole, consideră că scandalul creat în jurul organizării Supercupei în Arabia Saudită este unul artificial și contractul nu are nimic ilegal.
21.04.2022 | 19:49
Cum se apara presedintele federatiei in scandalul urias din Spania Intro zi o sami puna cocaina in valiza
Luis Rubiales, președintele federației spaniole, consideră că scandalul creat în jurul organizării Supercupei în Arabia Saudită este unul artificial și contractul nu are nimic ilegal. Sursă foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
ADVERTISEMENT

Presa a dat publicităţii o serie de documente şi înregistrări ale unor convorbiri între șeful federației și Gerard Pique, care ar putea dezvălui un posibil scandal de corupţie şi conflict de interese.

Președintele federației se consideră victimă în scandalul din Spania

Un alt episod al acestui scandal monstru arată că președintele federației din Spania l-a contactat pe Gerard Pique pentru a afla ce s-a întâmplat la un meci al catalanilor cu Real Sociedad din sezonul 2019-2020, la finalul căruia jucătorul a fost extrem de nervos din cauza arbitrajului.

ADVERTISEMENT

Pentru a se apăra împotriva tuturor acestor acuzații, Luis Rubiales a susținut o conferință de presă în care a vorbit pe un ton agresiv despre de un grup de ”gangsteri” care se află în spatele acestei povești.

”Totul a început cu un proces de abuz pe care l-am câştigat şi care nu era deloc relevant. Anumite instituţii media au împrăştiat ştiri despre noi. Cine beneficiază de toate acestea? Ei ştiu deja. Sper să îi prindă pe gangsterii care au furat asta. Cine beneficiază de asta?

ADVERTISEMENT

Nu pot garanta că într-o zi nu-mi vor pune cocaină în valiză. Tot ce s-a făcut cu Arabia Saudită a fost public. Contractul de care se vorbeşte nu mai este operaţional. S-a schimbat. În 2020 a fost modificat şi Arabia Saudită a plătit 40 de milioane de euro înainte să mergem să jucăm acolo”, a declarat Rubiales, conform Marca.

Rubiales neagă orice conflict de interese

Președintele susţine că federația a avut întotdeauna intenţia de a schimba formatul Supercupei Spaniei, indiferent de investiţia venită din partea Arabiei Saudite sau a Grupului Kosmos, deținut de Gerard Pique.

ADVERTISEMENT

”Kosmos a propus o schimbare de format. Le-am spus că am avut aceeaşi idee. Am vorbit cu Qatar, India… au venit cu o posibilă afacere şi ni s-a spus că acel comision va fi din partea Arabiei. 400 de milioane de euro au intrat în fotbalul spaniol, cincizeci la sută pentru cluburi.

A fost aprobat în Adunarea Generală fără niciun vot împotrivă. Toate instituţiile media au spus că această operaţiune a fost legală. Conflict de interese? Există trei filtre şi acordul a trecut de toate. Sper ca în fiecare zi să existe mai mulţi fotbalişti ca Pique şi să nu-şi încheie pur şi simplu cariera.

ADVERTISEMENT

Restul este o dezbatere a voastră. Federaţia este mândră că datorită nouă există acolo (n.r. – în Arabia Saudită) o ligă feminină şi că femeile pot merge la fotbal. Datorită acordului, noi nu plătim nimic către Kosmos, este plătit de Arabia Saudită”, a continuat Rubiales.

Plângere la Parchet împotriva lui Rubiales și Pique

În încheiere, oficialul spaniol a menționat că discuțiile pe care le-au avut cu Gerard Pique au apărut în presă după ce i-a fost furat telefonul. ”Se răspândesc multe neadevăruri şi mă enervează faptul că se dă importanţă acestor neadevăruri şi nu faptului că mi-a fost furat telefonul.

Arabia Saudită ne-a autorizat să vorbim şi de aceea ne-a luat două zile. S-au spus multe lucruri şi s-au spus multe minciuni”, a încheiat Luis Rubiales discursul în fața jurnaliștilor.

Secretarul de stat pentru Sport şi preşedinte al Consiliului Superior al Sportului, Josa Manuel Franco, a criticat implicarea lui Gerard Pique în acest acord, pe care a calificat-o drept ”lipsită de etică şi ilogică”. În același timp, împotriva celor doi a fost depusă o plângere la Parchetul Anticorupţie în care sunt acuzați de presupusă ”corupţie între persoane, practici ilicite, mituire şi gestiune neloială”.

ADVERTISEMENT
Tags: