News

Cum se apără vicepremierul Ana Birchall, după gafa de zile mari. VIDEO

29.03.2019 | 08:18
Cum se apara vicepremierul Ana Birchall dupa gafa de zile mari VIDEO

Vicepremierul Ana Birchall a participat, în data de 28 martie, la Conferința de Tineret a Uniunii Europene și și-a început discursul cu o gafă: „Good morning very very much”. Momentul a fost filmat și publicat de Știrile Pro TV, a fost viralizat în mediul online și a fost trecută pe lista gafelor făcute de politicieni, drept urmare, aceasta a ținut să se apere, într-un mesaj pe Facebook.

Vicepremierul Ana Birchall se apără după gafa de la Conferința de Tineret a UE

Birchall s-a apărat susținând că fraza ”very very much” i-a fost adresată unei persoane din sală cu care a interacționat după ce a salutat publicul. „Apare undeva prin presă că nu aş vorbi bine limba engleză. Sunt convinsă că nu au scris cu răutate, dar dacă tot au fost în sală poate au observat că după ce am dat bună dimineaţa am interacţionat cu cineva din sală spunând «very very much»! So, I wish to all of you a very good night. Thank you very much! (Aşa că vă doresc tuturor o seară foarte bună. Vă mulţumesc foarte mult – trad.)“, a scris vicepremierul în mediul online.

Vicepremierul, comisarul european Tibor Navracsics, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şefa Departamentului de Tineret de la Consiliul Europei, Antje Rothemund, alături de președintele Forumului European al Tineretului, Carina Autengruber, au participat la Conferința de Tineret a Uniunii Europene, pe 28 martie.

Cum se apără vicepremierul Ana Birchall, după gafa de zile mari. VIDEO
Vicepremierul Ana Birchall a participat, în data de 28 martie, la Conferința de Tineret a Uniunii Europene și și-a început discursul cu o gafă

Discursul vicepremierului României

Evenimentul a avut ca temă ”Tinerii în dialog cu autoritățile: rolul tinerilor în viitorul UE”. În discursul susținut de Ana Birchall a fost prezentat și mesajul Vioricăi Dăncilă, menționând importanța pe care Guvernul o acordă tinerilor și programelor care îi pun în valoare. „Tinerii sunt viitorul României, resursa strategică a țării. Programul de guvernare pe care îl punem în aplicare acordă un rol fundamental tinerilor, prin măsuri și strategii menite să pună în valoare ambiția, profesionalismul și entuziasmul tinerilor.

Am demarat programe care pun în prim-plan tinerii, am alocat resurse astfel încât să asigurăm noilor generații un viitor aici, acasă, în România. Inițiative de succes precum Start-up Nation, programe de integrare a tinerilor pe piața muncii sau Programul de Internship al Guvernului, pentru a da un exemplu drag mie, sunt numai câteva dintre măsurile care au avut rezultate remarcabile și care au fost receptate favorabil de un număr foarte mare de tineri”, a fost mesajul lui Birchall.