News

Cum se aplică legea la Craiova. Polițist, bătut de un bărbat prins beat la volan

Incident șocant la Craiova. Un polițist a fost bătut de un bărbat prind conducând sub influența băuturilor alcoolice.
20.05.2021 | 08:48
Cum se aplica legea la Craiova Politist batut de un barbat prins beat la volan
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Craiova a fost urmărit de echipajele de poliție, după ce a refuzat să oprească la semnalele acestora. Ulterior, a oprit mașina în dreptul unui imobil și a încercat să sară gardul unei case.

Oamenii legii au reușit să-l prindă și să-l imobilizeze pe individ. Problemele au început abia în acest punct.

ADVERTISEMENT

Cum se aplică legea la Craiova. Polițist, bătut de un bărbat prins beat la volan

Bărbatul avea o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce s-a văzut imobilzat de polițiști, individul a început să-și strige apropiații.

Cei doi agenți care l-au reținut s-au văzut, în scurt timp, înconjurați de zeci de persoane. Aceștia au chemat cu repeziciune întăriri.

ADVERTISEMENT

„La fața locului au ajuns toate echipajele disponibile din zonă deoarece, cunoscuții autorului, au încercat să creeze o busculadă pentru a-l scăpa din mâinile polițiștilor,” au transmis reprezentanții Sindicatului Europol pe pagina de Facebook.

„Veți auzi pe fundal comentariile oamenilor, care mai de care, și tentativele acestora de a-l elibera pe bărbat. Unul dintre ei chiar strigă nervos, în timp ce trăgea de polițiști, că el vrea să intre în curte și nu poate de mașina poliției,” au explicat aceștia.

ADVERTISEMENT

„Este dovada vie a degradării societății în care trăim și a unor comunități unde legea este pentru fraieri iar când un membru de-al lor este în pericol, sunt dispuși să recurgă la violențe pentru a-l scăpa”, au adăugat.

Polițist rănit de un bărbat prins beat la volan

„Intervenția promptă a celorlalte echipaje a făcut ca în acest moment să nu vorbim despre o tragedie,” explică Europol. Totuși, unul dintre polițiști a fost lovit cu capul în față de către agresor, în încercarea acestuia de a scăpa din custodia lor.

ADVERTISEMENT

Agentul a suferit o fractură de piramidă nazală. Preliminar, acesta a primit 16 zile de îngrijiri medicale.

Într-un final, individul a fost reținut și dus la Secția de Poliție. Cu toate acestea, oamenii legii au mai avut parte de o „surpriză”.

„După reținerea autorului și conducerea la sediul poliției pentru întocmirea actelor premergătoare de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj, „surpriza” a venit din partea procurorului, care a refuzat să îl rețină, pronunțându-se cu replica bine cunoscută: „agresorul nu prezintă pericol social””, a povestit Europol pe Facebook.

ADVERTISEMENT