Life

Cum se calculează greutatea ideală la femei și bărbați. Criteriile de care trebuie să ții cont

Află cum se calculează greutatea ideală la femei și bărbați. De ce trebuie să ții cont atunci când vrei să dai jos câteva kilograme.
24.11.2022 | 12:19
Cum se calculeaza greutatea ideala la femei si barbati Criteriile de care trebuie sa tii cont
Care este greutatea ideală pentru femei și bărbați. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Greutatea ideală la femei și bărbați este un subiect delicat și multe persoane au opinii diferite în ceea ce privește kilogramele pe care trebuie să le avem, însă trebuie să ținem cont de anumite aspecte atunci când vrem să slăbim sau să avem mai multă masă musculară.

Greutatea ideală la femei și bărbați. Cum se calculează

Greutatea va fi întotdeauna o problemă pentru majoritatea oamenilor, deoarece sunt multe persoane care își doresc să slăbească câteva kilograme sau să aibă mai multă masă musculară.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu doar vârsta ar trebui să determine greutatea potrivită, ci și înălțimea. Acest lucru este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

O greutate normală nu doar că ne ajută să avem o stare bună de sănătate și să fim în formă. Atunci când arătăm bine din punct de vedere fizic, avem și mai multă încredere în sine.

ADVERTISEMENT

Este important să avem un stil de viață echilibrat pentru a menține o greutate normală. Trebuie să ții cont de înălțime atunci când vrei să dai jos câteva kilograme.

Deși prea multe kilograme în plus îți pot provoca probleme de sănătate, nu este bine nici să fii subponderală.

ADVERTISEMENT

Multe femei consideră că greutatea ideală este undeva între 50 și 60 de kilograme. Trebuie să ia în calcul și înălțimea pentru a determina greutatea corectă.

De exemplu, o greutate cuprinsă între 53 și 59 de kilograme este ideală pentru o femeie a cărei înălțime este de 1,65 m, potrivit experților.

ADVERTISEMENT

În același timp, o femeie care are 1,47 m înălțime și greutatea cuprinsă între 55 și 60 de kilograme, este considerată supraponderală.

Greutatea ideală a femeilor care au 1,70 m ar trebui să fie cuprinsă între 56 și 63 kg. De asemenea, cele care au 1,83 m înălțime nu ar trebui să depășească greutatea de 72 kg, dacă vor ca aceasta să fie cea potrivită.

Greutate ideală femei
Greutatea ideală pentru femei, în funcție de înălțime

Care este greutatea ideală pentru bărbați

Deși nu sunt la fel de preocupați ca femeile în ceea ce privește felul în care arată, și bărbații trebuie să știe că e bine să mențină o greutate sănătoasă.

În cazul bărbaților, greutatea se calculează în funcție de aceleași criterii, adică vârsta și înălțimea, notează cancan.ro.

Un bărbat cu o înălțime de 1,60 m, de exemplu, are greutatea ideală cuprinsă între 54 și 59 kg. Pe de altă parte, constituția ideală a unui bărbat de 1,90 m este de 76 – 84 kg.

Greutate ideală bărbați
Greutatea ideală la bărbați

Pentru a avea o greutate ideală, este bine să avem o dietă echilibrată, dar și să facem mișcare regulat.

ADVERTISEMENT