Sport

Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană. Toate calculele din Conference League după eșecul cu Alkmaar

CFR Cluj are o misiune dificilă în încercarea de a se califica în primăvara europeană din Conference League, cu doar un punct obţinut în primele patru etape. Toate calculele.
04.11.2021 | 21:38
Cum se califica CFR Cluj in primavara europeana Toate calculele din Conference League dupa esecul cu Alkmaar
Cfr Cluj a pierdut în deplasare cu AZ Alkmaar, fiind învinsă cu 2-0
ADVERTISEMENT
04-11-2021
19:40

CFR Cluj rămâne în cărți pentru calificare deși a pierdut la Alkmaar!

CFR Cluj a pierdut cu 0-2 meciul retur cu Alkmaar, însă rămâne în cărțile pentru primăvara din Conference League. Randers și Jablonec au remizat, scor 2-2, și echipa lui Dan Petrescu are șanse de a prinde play-off-ul competiției.

CFR Cluj se califică mai departe cu șase puncte obținute cu Randers și Jablonec. Singura condiție este ca Jablonec să nu învingă pe Alkmaar în etapa viitoare, caz în care cehii ar obține calificarea mai departe.

Clasament: 

 

CFR Cluj evoluează pe terenul lui AZ Alkmaar, joi, de la ora 19:45, în etapa a patra din Conference League. Ardelenii au acumulat doar un punct din primele trei etape, însă au în continuare şanse de calificare.

Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană?

Echipa din Ţările de Jos conduce grupa cu 7 puncte obţinute după primele trei etape, fiind urmată de Jablonec, cu 4 puncte şi Randers, cu 3 puncte. Ardelenii sunt ultimii în grupă, cu un singur punct.

ADVERTISEMENT

Grupa D:

Toate calculele din grupa de Conference League

Chiar dacă e ultima în grupă, CFR Cluj poate să meargă în play-off-ul din Conference League, locul doi fiind în continuare la îndemână. Echipa lui Dan Petrescu ar putea prinde calificarea în primăvara europeană şi cu 7 puncte, dacă este ajutată de jocul rezultatelor.

Dacă vor pierde cu Alkmaar, ardelenii rămân cu un punct şi speră la o nouă remiză între Jablonec şi Randers. Apoi, CFR Cluj trebuie să câştige 6 puncte cu Jablonec şi Randers şi speră ca echipa din Ţările de Jos să îşi respecte statutul de favorită şi să câştige cu cehii. În acest scenariu, Clujul adună 7 puncte, peste Jablonec şi Randers.

ADVERTISEMENT

Ardelenii, obligaţi să câştige ultimele două meciuri

Calculele se complică dacă va câştiga Jablonec cu Randers. Astfel, cehii ar acumula 7 puncte, însă nu totul ar fi pierdut pentru CFR Cluj. Cu şase puncte şi o înfrângere plauzibilă a cehilor împotriva lui Alkmaar, ardelenii ar putea egala la puncte Jablonec.

În acest scenariu, CFR Cluj va trebui să bată echipa din Cehia la o diferenţă de cel puţin două goluri, pentru a avea avantajul meciurilor directe. În tur a fost 1-0 pentru Jablonec, iar în caz de egalitate se trece la golaveraj.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj rămâne în calcule indiferent de rezultatul cu Alkmaar! Dar are nevoie şi de noroc

Chiar dacă se impune la Alkmaar, CFR Cluj nu va deveni favorită pentru calificare. Chiar dacă Jablonec  – Randers se încheie la egalitate, CFR Cluj nu poate fi sigură de calificare cu patru puncte din ultimele două etape.

CFR Cluj este într-o situaţie dificilă la jumătatea competiţiei, însă chiar şi cu o înfrângere la Alkmaar rămân în calcule, dar au nevoie de jocul rezultatelor. Pentru a depinde doar de rezultatele lor, ardelenii au nevoie de o victorie în Ţările de Jos.

ADVERTISEMENT

Probleme pentru Dan Petrescu! S-a rupt Omrani: “Asta este o problemă pentru mine”

Dan Petrescu are probleme înaintea meciului cu Alkmaar. “Bursucul” nu îl va avea la dispoziţie pe Billel Omrani. El l-a reprimit în lot pe Gabriel Debeljuh:

“Din păcate, cel mai în formă jucător al echipei n-a putut face deplasarea – Omrani. Asta este o problemă pentru mine la cum gândisem acest meci. Da, s-a accidentat după ultimul meci.

Debeljuh a făcut deplasarea și a fost reprimit la antrenamente. Mâine va fi sigur în lot. Dacă va intra în teren titular sau rezervă, trebuie să demonstreze că merită să joace la CFR Cluj la fel ca orice jucător”, a spus Dan Petrescu.

  • 1 punct a adunat CFR Cluj în primele trei meciuri din Conference League
  • 500.000 de euro este premiul pe care îl oferă UEFA pentru fiecare victorie
ADVERTISEMENT