Sport

Cum se califică CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea în fazele superioare din Liga Campionilor! Toate calculele

18.01.2021 | 15:00
Cum se califica CSM Bucuresti si SCM Ramnicu Valcea in fazele superioare din Liga Campionilor Toate calculele
ADVERTISEMENT

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au evoluții oscilante în grupele Ligii Campionilor EHF. Cele două formații au șanse bune de a merge în faza următoare, însă următoarele meciuri se vor dovedi cruciale pentru fazele superioare.

Din păcate, cele trei înfrângeri consecutive pentru CSM București anulează speranțele pentru unul dintre primele două locuri în grupe, care ar duce direct în sferturi. Deși echipa lui Adi Vasile are 11 puncte și este pe locul 3, are cele mai multe meciuri în comparație cu contracandidatele.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat primul meci din grupele competiției și a urcat pe locul 6 în grupă, ultimul calificant în play-off. Echipa lui Florentin Pera se luptă cu Borussia Dortmund și Podravka pentru calificare, însă are mai puține meciuri disputate decât aceste echipe.

Cum se califică CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea în fazele superioare!

CSM București a suferit o înfrângere drastică, scor 22-29 împotriva lui Vipers Kristiansand. “Tigroaicele” au probleme importante de lot și, din păcate, startul anului este cu stângul în Liga Campionilor, cu două înfrângeri la rând.

ADVERTISEMENT

Deși a început perfect această ediție, CSM București nu mai are șanse pentru unul dintre primele două locuri. Echipa lui Adi Vasile mai are de jucat încă patru meciuri și cel mult poate spera la un loc 3, care să aducă un adversar mai accesibil din cealaltă grupă în play-off-uri.

CSM București a bifat trei înfrângeri la rând în Ligă! Adio loc direct în sferturi

Problema este că Metz, echipa de pe locul 2 cu 12 puncte, unul mai mult decât CSM, are și două meciuri mai puțin disputate, în timp ce Vipers, echipa de pe locul 4 cu un punct în minus, are nu mai puțin de 4 meciuri mai puțin decât CSM. Astfel, indiferent de parcursul CSM-ului, cele două adversare au șanse mari să termine deasupra “tigroaicelor”.

ADVERTISEMENT

Un eventual loc patru în grupă nu ar fi un capăt de țară pentru CSM București pentru că ar urma să joace în play-off cu ocupanta locurilor patru sau cinci din cealaltă grupă, însă și acolo lucrurile sunt destul de complicate.

Pentru CSM București urmează un nou meci infernal, împotriva celor de la Rostov. Vin apoi două meciuri mai abordabile, cu Bietigheim și Esbjerg, ambele pe teren propriu, iar ultima confruntare va fi pe terenul lui Metz.

ADVERTISEMENT

Program CSM București în Ligă: 

  • 23 ianuarie: Rostov – CSM București
  • 30 ianuarie: CSM București – Bietigheim 
  • 6 februarie: CSM București – Esbjerg 
  • 13 februarie: Metz – CSM București

Clasamentul grupei 1: 

SCM Râmnicu Vâlcea a reușit primul succes! Speranțe pentru calificarea în play-off

SCM Râmnicu Vâlcea a obținut weekendul precedent primul succes din grupele Ligii. După un start de sezon cu multe probleme, infectări cu COVID-19 și accidentări, echipa lui Florentin Pera pare că își găsește ritmul și în Liga Campionilor.

Vâlcencele au obținut o victorie importantă în Croația, pe terenul celor de la Podravka și au urcat pe locul 6, la egalitate cu adversarele și cu Borussia Dortmund. Distanța față de locul 5 este una importantă, 6 puncte, însă o victorie în meciul direct ar putea reaprinde speranțele.

Posibil duel între Râmnicu Vâlcea și CSM București în play-off!

Deocamdată, obiectivul SCM-ului este accederea în faza play-off-ului și locul 6 este la îndemână. SCM Râmnicu Vâlcea are 7 meciuri disputate și meciurile cu Gyor, cel mai puternic adversar au fost deja disputate. Astfel, dacă lucrurile merg bine, SCM Râmnicu Vâlcea ar putea să se gândească și la locul 5.

Nu este exclus ca în play-off să avem un duel românesc între CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, în funcție de locurile ocupate de cele două în grupele din EHF Champions League. Primele două clasate din fiecare grupă merg direct în sferturi. Din păcate, nu mai este cazul nici uneia dintre echipele românești.

Program SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Campionilor: 

  • 20 ianuarie: SCM Râmnicu Vâlcea – Buducnost
  • 24 ianuarie: SCM Râmnicu Vâlcea – ȚSKA Moscova
  • 7 februarie: Odense – SCM Râmnicu Vâlcea
  • 9 februarie: SCM Râmnicu Vâlcea – Borussia Dortmund
  • 14 februarie: SCM Râmnicu Vâlcea – Brest
  • Meciurile Dortmund – Vâlcea și Vâlcea – Podravka nu au fost încă stabilite

Clasamentul grupei II: 

Play-off-urile se vor disputa în dublă manșă între 6-7 martie (turul), respectiv 14-15 martie (returul). În faza sferturilor de finală se califică direct primele două echipe din fiecare grupă plus cele șase câștigătoare din play-off.

  • 3 înfrângeri la rând are CSM București în competiție
  • 7 meciuri mai are de disputat SCM Râmnicu Vâlcea

 

 

ADVERTISEMENT