Fotbal international

Cum se califică Germania în optimile de finală de la CM 2022! Victorie obligatorie cu Costa Rica. Posibil scenariu horror pentru nemţi, care stau la mâna Spaniei

Germania a remizat cu Spania, scor 1-1, şi păstrează şanse la calificarea în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022
27.11.2022 | 23:04
Cum se califica Germania in optimile de finala de la CM 2022 Victorie obligatorie cu Costa Rica Posibil scenariu horror pentru nemti care stau la mana Spaniei
Cum se califică Germania în optimile de finală de la Campionatul Mondial, după 1-1 cu Spania
ADVERTISEMENT

Germania păstrează şanse la calificarea în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, după 1-1 cu Spania. Nemţii sunt obligaţi să bată Costa Rica, dar nu sunt la mâna lor pentru a atinge obiectivul.

Cum se califică Germania în optimile de finală de la Campionatul Mondial, după 1-1 cu Spania

Germania a obţinut o remiză în meciul cu Spania, scor 1-1, şi rămâne pe ultimul loc în Grupa E, dar tot mai are şanse la calificarea în optimile de finală. Scenariul pentru nemţi nu este unul SF, însă au nevoie de ajutorul Spaniei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Germania trebuie să învingă Costa Rica, iar Spania să învingă Japonia. Ar fi cel mai bun scenariu pentru selecţionata lui Hansi Flick, iar calificarea în optimile de finală ar veni de pe locul 2.

Germania ar obţine calificarea, cu o victorie cu Costa Rica, şi dacă Spania ar termina la egalitate cu Japonia. În acest scenariu, nemţii ar trebui să câştige meciul la o diferenţă de 1 gol, dar remiza din celălalt meci să fie 0-0. La o remiză 1-1 între Spania şi Japonia, Germania ar trebui să câştige la 2 goluri diferenţă.

ADVERTISEMENT

Germania se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Costa Rica, iar Spania o bate pe Japonia
  • o învinge pe Costa Rica la diferenţă de 1 gol, iar Spania remizează cu Japonia, scor 0-0

Situaţia în care se ajunge la departajarea prin meci direct:

  • Germania o învinge pe Costa Rica cu 1-0, iar Spania şi Japonia remizează, scor 1-1. (Germania şi Japonia ar avea ambele -1 la golaveraj, acelaşi număr de goluri marcate, câte 3, şi departajarea s-ar face la meciul direct)
  • Dacă Germania bate la un gol Costa Rica și Spania – Japonia se termină egal, cu nemții marcând același număr de goluri ca japonezii
ADVERTISEMENT

Programul ultimei etape din Grupa E de la CM 2022

  • Japonia – Spania (joi, 1 decembrie, ora 21:00)
  • Costa Rica – Germania (joi, 1 decembrie, ora 21:00)
grupa e
Clasamentul Grupei E

Criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte la Campionatul Mondial 2022

La Campionatul Mondial 2022, criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte sunt diferite faţă de alte competiţii, cum ar fi Liga Campionilor. Primul criteriu luat în calcul este golaverajul total din grupă.

ADVERTISEMENT
  • golaverajul total din grupă
  • numărul de goluri marcate în meciurile din grupă
  • rezultatul meciului direct
  • golaverajul în meciurile directe
  • numărul de goluri marcate în meciurile directe
  • clasamentul fair-play, unde cartonaşele galbene şi roşii sunt punctate
  • tragere la sorţi, dacă egalitatea persistă după toate criteriile de mai sus

Clasamentul fair-play a fost folosit la ediţia precedentă de Campionat Mondial. În Rusia, în 2018, Japonia şi Senegal au fost la egalitate perfectă, astfel că departajarea s-a efectuat în urma punctelor obţinute pentru cartonaşe galbene şi roşii.

Japonia a avut câştig de cauză, cu patru cartonaşe galbene primite, în timp ce Senegalul a avut şase cartonaşa galbene. În aceste condiţii, niponii s-au calificat în optimile de finală.

Germania, eliminată în faza grupelor şi la Campionatul Mondial 2018

La Campionatul Mondial 2018, Germania venea din postura de campioană en-titre, însă nu şi-a respectat statutul în Rusia. Nemţii au început turneul cu o înfrângere, 0-1 cu Mexic, ca apoi să câştige dramatic, în minutul 90+5, meciul cu Suedia, scor 2-1.

În ultima etapă, Germana a fost învinsă surprinzător de Coreea de Sud, scor 0-2, cu două goluri venite în prelungirile meciului. De-a lungul timpului, nemţii au câştigat trofeul mondial de patru ori, în 1954, 1974, 1990 şi 2014.


  • 1,75 este cota Superbet pentru “peste 3,5 goluri marcate” în Costa Rica – Germania. VEZI AICI TOATE COTELE.

ADVERTISEMENT
Tags: