Sport

Cum se califică naționala de fotbal a României în sferturi la JO. Victoria cu Noua Zeelandă e obligatorie! Toate calculele Grupei B

Naționala de fotbal a României încă mai sperăa calificarea în sferturi la JO, iar FANATIK vă prezintă toate calculele pentru Grupa B.
27.07.2021 | 20:00
Cum se califica nationala de fotbal a Romaniei in sferturi la JO Victoria cu Noua Zeelanda e obligatorie Toate calculele Grupei B
ADVERTISEMENT
25-07-2021
13:02

România a pierdut 0-4 cu Coreea de Sud, dar mai are șanse la calificare. Trebuie să învingă obligatoriu Noua Zeelandă

Naționala olimpică a României a pierdut categoric, scor 0-4, partida cu Coreea de Sud, din etapa a doua, și a căzut pe ultimul loc în clasamentul Grupei B. Cu toate că toate cele patru formații au același număr de puncte (3), „tricolorii” au cel mai slab golaveraj, acesta fiind primul criteriu de departajare în caz de egalitate.

Chiar și așa, echipa noastră încă mai păstrează șanse mari de calificare în sferturile de finală, dar are nevoie OBLIGATORIU de victorie în ultimul meci cu Noua Zeelandă. Dacă o vom obține, vom acumula 6 puncte în clasament și ne vom califica în faza eliminatorie, indiferent de rezultatul partidei Coreea de Sud – Honduras.

Din păcate, orice alt rezultat în afara unei victorii ne va fi fatal… Din cauza golaverajului prost, nici măcar un punct nu ne va fi de ajuns, pentru că și în cazul în care ambele meciuri din ultima etapă s-ar termina la egalitate, toate echipele ar avea 4 puncte, iar România va termina tot pe ultimul loc în grupă.

25-07-2021
12:03

România are nevoie de victorie cu Noua Zeelandă pentru a se califica în sferturile JO

Naționala olimpică de fotbal a României este condusă la pauză de selecționata similară a Coreei de Sud cu 1-0, iar la acest rezultat toate formațiile din Grupa B au același număr de puncte: 3. În aceste condiții, „tricolorii” au nevoie de o victorie în ultimul meci cu Noua Zeelandă pentru a fi siguri de calificarea în sferturile de finală.

 

”Tricolorii” au început cu dreptul competiția de la Tokyo și au învins Honduras, scor 1-0, printr-un autogol venit în finalul primei reprize.

Pentru elevii lui Mirel Rădoi urmează jocul împotriva Coreei de Sud, dar acesta nu este decisiv pentru accederea în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

România, șanse de a ajunge în sferturi la JO

Deși inițial se credea că o victorie împotriva Coreei de Sud va duce naționala României în sferturi la JO, acest lucru nu este posibil, deoarece Hondurasul a obținut o victorie dramatică în fața Noii Zeelande, în etapa a 2-a a Grupei B.

Astfel, ambele reprezentative au câte 3 puncte, la fel ca și România. Dacă ”tricolorii” i-ar învinge pe sud-coreeni, ar ajunge la 6 puncte, dar tot vor mai avea nevoie de un punct în duelul cu Noua Zeelandă pentru a fi siguri de calificare din cauza sistemului de departajare folosit la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Dacă ar pierde în fața Noii Zeelande în ultima etapă, iar Honduras ar trece de Coreea de Sud, ”tricolorii” ar rămâne cu 6 puncte, la fel ca și Noua Zeelandă și Honduras, iar principalul criteriu de departajare este golaverajul.

Ordinea de departajare la Jocurile Olimpice în caz de egalitate de puncte este următoarea:

  • golaverajul general
  • numărul superior de goluri marcate
  • rezultatele directe
  • golaverajul în meciurile directe
  • numărul superior de goluri marcate în meciurile directe
  • cartonașele primite în grupă
  • tragere la sorți
ADVERTISEMENT

Căpitanul ”tricolorilor”, încrezător în calificare

Pentru a elimina orice fel de astfel de calcule, naționala României trebuie să învingă Coreea de Sud și își asigură calificarea în sferturile de finală. Partida se va disputa duminică, de la ora 14:00, la Kashima.

Echipa asiatică este considerată de specialiști  favorita grupei. Performanțele anterioare și valoarea lotului sunt net superioare partenerelor de întrecere din grupa B.

ADVERTISEMENT

Căpitanul naționalei olimpice a României, Marius Marin, a analizat întâlnirea împotriva Coreei de Sud și a transmis un mesaj pentru colegii săi înaintea partidei care le poate asigura calificarea în fazele eliminatorii.

Calculele pentru calificarea în sferturile de finală la JO sunt încă destul de complicate, singurul lucru de care jucătorii noștri sunt siguri este că dacă vor ajunge acolo vor da peste o echipă din Grupa A.

În cazul în care ”tricolorii” vor încheia faza grupelor pe prima poziție ar urma să joace în sferturi cu ocupanta locului secund în Grupa A, iar dacă vor termina pe 2, elevii lui Mirel Rădoi vor da piept cu câștigătoarea Grupei A.

ADVERTISEMENT