Sport

Cum se califică România în grupele principale de la CM de handbal! Rezultatele contracandidatelor ne dau speranţe + ne ajută programul

01.12.2019 | 13:35
Cum se califica Romania in grupele principale de la CM de handbal Rezultatele contracandidatelor ne dau sperante  ne ajuta programul
ADVERTISEMENT

România a câştigat cu 29-24 meciul împotriva Senegalului şi obţine primele puncte la Campionatul Mondial de handbal din Japonia. “Tricolorele” lui Tomas Ryde şi-au revenit după şocul împotriva Spaniei şi s-au impus datorită Cristinei Neagu, autoare a 13 goluri. Cu toate acestea, nu va fi un drum uşor spre grupele principale, “tricolorele” mai având de disputat trei meciuri, din care trebuie să câştige neapărat două. 

Spania ne ajută după umilinţă! A învins Ungaria

Spania a câştigat şi meciul de duminică, 29-25 împotriva Ungariei, şi este marea favorită să ocupe primul loc în grupă. Ibericele s-au impus în cele două zile în faţa celor mai puternici adversari din grupă, România şi Ungaria. Acest rezultat ne ajută, în condiţiile în care Ungaria rămâne la acelaşi număr de puncte cu noi.

ADVERTISEMENT

Muntenegru a obţinut o victorie clară împotriva Kazahstanului, 30-21, însă echipa lui Per Johannson a tremurat în prima repriză în faţa celei mai modeste echipe a grupei. Muntenegru are maximum de puncte după două etape, însă jocul sportivelor din fosta Iugoslavie nu este unul foarte solid. Până acum, Muntenegru a jucat împotriva celor mai slabi adversari din grupă şi rezultatele ne dau speranţe. S-au chinuit cu Senegal (29-25, după un meci echilibrat decis pe final) şi 30-21 cu Kazahstan (13-11 la pauză).

Cum ne calificăm în grupele principale! Avem nevoie de puncte cu Muntenegru şi Ungaria

Pentru noi urmează o zi de pauză, iar marţi vom juca împotriva Kazahstanului, meci în care sperăm că Tomas Ryde îşi va permite să odihnească piesele “grele”, mai ales pe Cristina Neagu, revenită recent după teribila accidentare. Este important să câştigăm cât mai uşor împotriva echipei din Asia pentru a fi cât mai în formă pentru confruntările decisive pentru grupele principale împotriva naţionalei din Muntenegru şi Ungaria.

ADVERTISEMENT

Clasamentul grupei după primele două etape: 

Cum se califică România în grupele principale de la CM! Rezultatele celorlalte echipe ne dau speranţe
Cum se califică România în grupele principale de la CM! Rezultatele celorlalte echipe ne dau speranţe

Dacă luăm în calcul victoria împotriva Kazahstanului, România are nevoie de încă o victorie pentru a încheia grupa în primele trei. Pentru a fi sigură de calificare, “tricolorele” au nevoie cel puţin de 5 puncte în ultimele trei meciuri (2 victorii şi 1 egal), însă cu 4 puncte, în proporţie covârşitoare, naţionala noastră este în grupele principale, astfel trebuie să învingem măcar una dintre naţionalele tari: Muntenegru sau Ungaria.

Mai departe, primele trei clasate se califică cu punctele obţinute împotriva adversarelor calificate. Practic, dacă ne calificăm, vor fi tăiate cele patru puncte cu Senegal şi Kazahstan, dar şi punctele cu cealaltă echipă care nu va trece din grupă şi care se va alege dintre România, Muntengru şi Ungaria.

ADVERTISEMENT

Astfel, este foarte important pentru traseul ulterior în competiţie să scoatem puncte atât cu Muntenegru, cât şi cu Ungaria. Astfel, vom merge mai departe şi cu o mică “zestre” de puncte, care să ne permită să ne luptăm pentru un loc superior şi în grupele principale. Însă, având atâtea lipsuri şi ghinioane în echipă, nu ştiu cât de departe ne putem gândi. Cert este că după umilinţa cu Spania, rezultatele contracandidatelor ne ajută şi în continuare depindem de noi pentru un rezultat bun.

Rezultatele din grupa C la CM de handbal: 

  • România – Spania 16-31
  • Ungaria – Kazahstan 39-15
  • Muntenegru – Senegal 29-25
  • România – Senegal 29-24
  • Spania – Ungaria 29-25
  • Muntenegru – Kazahstan 30-21
ADVERTISEMENT

19 goluri a marcat Cristina Neagu în primele două meciuri de la CM

-10 este golaverajul României după primele două meciuri