Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Cum se califică România în optimile EURO 2024 dacă pierde cu Slovacia. Italia, gol la ultima fază cu Croația și îi duce pe „tricolori” la un pas de „optimi” în clasamentul locurilor 3

România se poate califica în optimile EURO 2024 și cu o înfrângere în meciul cu Slovacia, ultimul din Grupa E de la EURO 2024.
25.06.2024 | 00:03
Cum se califica Romania in optimile EURO 2024 daca pierde cu Slovacia Italia gol la ultima faza cu Croatia si ii duce pe tricolori la un pas de optimi in clasamentul locurilor 3
Lukau și Burcă în Belgia - România, la EURO 2024 Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România are şanse să se califice în optimile EURO 2024 chiar și cu o înfrângere în meciul cu Slovacia, ultimul din Grupa E de la EURO. FANATIK vă prezintă toate scenariile.

UPDATE: Croația – Italia 1-1. „Squadra Azzurra”, gură de oxigen pentru naționala României

Italia a dat lovitura la ultima fază în meciul cu Croația, scor 1-1, în etapa a treia din Grupa B de la EURO 2024. Astfel, italienii au încheiat pe locul 2 în grupă și au acces direct în „optimi”. De cealaltă parte, naționala lui Zlatko Dalic a căzut pe locul 3.

ADVERTISEMENT

Croația, cu doar două puncte, este deja sub România în clasamentul locurilor 3 pentru calificarea în „optimi”. „Tricolorii” au și un meci în minus cu Slovacia, miercuri seară, la Frankfurt. România are 3 puncte, după primele două meciuri, peste Croația.

În acest moment, România este peste Ungaria și Croația în clasamentul locurilor 3. În mod normal, „tricolorii” se vor califica în „optimi” la EURO 2024 și cu o înfrângere, dar nu la scor (0-5), împotriva Slovaciei. Singura condiție este ca Belgia să învingă Ucraina.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Ungaria, gol în minutul 90+10. “Tricolorii”, peste maghiar în clasamentul locurilor 3

Ungaria este ocupanta locului trei din grupa A. Maghiarii s-au impus dramatic în faţa Scoţiei, cu un gol marcat în minutul 90+10 de Csoboth. Egalul era bun pentru România, dar nici victoria Ungariei nu este o veste proastă.

Echipa lui Rossi are 3 puncte şi golaveraj -3, iar România are toate şansele ca în clasamentul locurilor 3 să fie peste maghiari. Cu o înfrângere la limită în faţa Slovaciei, am avea 3 puncte şi golaveraj 0. Mai mult decât atât, e foarte posibil ca şi locul 3 din grupa B să fie sub “tricolori”.

ADVERTISEMENT

Reamintim că în scenariul în care pierdem cu Slovacia, ca să prindem locul 3 în grupă trebuie Belgia să bată Ucraina.

România se poate califica în optimile de la EURO 2024 cu o înfrângere în meciul cu Slovacia

România a început fulminant Campionatul European din Germania. În primul meci, elevii lui Edi Iordănescu au „spulberat-o” pe Ucraina și au învins cu un categoric 3-0. Însă, în a doua rundă a Grupei E, tricolorii s-au duelat cu o Belgie care care nevoie disperată de puncte, după 0-1 cu Slovacia în meciul de deschidere.

ADVERTISEMENT

România a pierdut meciul cu De Bruyne și Lukaku, 0-2, și a rămas cu 3 puncte acumulate. Fix câte au adunat Belgia și Slovacia după primele două meciuri.

Clasamentul Grupei E la EURO 2024

1. România – 3 puncte, golaveraj +1 (se ia meciul direct doar dacă la finalul grupei echipele vor fi la egalitate de puncte. deocamdată se contorizează golurile marcate, unde România este superioară Belgiei)
2. Belgia – 3 puncte, golaveraj +1
3. Slovacia – 3 puncte, golaveraj 0
4. Ucraina, 3 puncte, golaveraj -2

În primul rând, Belgia și Ucraina trebuie să nu termine la egalitate, pentru ca România să fie sigură de locul 3. Dacă elevii lui Rebrov înving, iar România pierde cu Slovacia, atunci aventura lui Stanciu&co. la Campionatul European se va încheia în faza grupelor.

Ucraina trebuie să nu o învingă pe Belgia

În optimile EURO 2024 se vor califica cele mai bune patru locuri 3 din cele șase grupe. Astfel, pentru a fi sigură că nu va pleca acasă, România trebuie să spere că în Grupa A, Ungaria va câștiga sau va scoate măcar un egal cu Scoția, ambele echipe luptându-se pentru poziția a treia.

Apoi, echipa națională mai are o șansă să se califice de pe locul 3, în cazul în care scenariul nefericit de a pierde cu Slovacia se adeverește. Dacă băieții lui Edi Iordănescu nu vor obține măcar 1 punct pe 26 iunie, de la ora 19:00, pot accesa biletul celui mai bun loc 3 pentru a se califica în fazele eliminatorii ale competiției.

În Grupa B sunt șanse mici ca naționala de pe locul 3 să prindă un loc în optimi. Asta pentru că Albania este nevoită să bată Spania, care are maximum de puncte după două partide, pentru a obține 4 puncte. Chiar dacă Italia ar pierde cu Croația, Squadra Azzura ar rămâne cu 3 puncte și cu un golaveraj negativ.

Anglia și Danemarca trebuie să-și câștige ultimul meci

În Grupa C, românii trebuie să susțină favoritele Anglia și Danemarca. Dacă ambele vor obține un succes cu Slovenia și Serbia, Slovenia va avea 2 puncte, cu unul mai puțin decât naționala lui Edi Iordănescu.

În Grupa D șansele ca Austria să se califice în optimi de pe locul 3 sunt destul de mari. Are deja 3 puncte și își permite să piardă ultimul meci al grupei cu Olanda, care vine după o remiză cu Franța, 0-0.

În schimb, în Grupa F Cehia și Turcia se luptă direct pentru locul 3. În cazul în care cehii înving urcă pe poziția a doua, cu 4 puncte, iar Turcia va rămâne pe locul 3, cu 3 puncte și un golaveraj slab. Dacă se va termina egal, Cehia va fi pe poziția a treia, cu 2 puncte. Asta în condițiile în care Georgia pierde cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT