Sport

Cum se califică România în semifinale la Europeanul de handbal feminin. Toate calculele după 24-29 cu Olanda

09.12.2018 | 20:27
Cum se califica Romania in semifinale la Europeanul de handbal feminin Toate calculele dupa 2429 cu Olanda
ADVERTISEMENT

România a suferit prima sa înfrângere de la această ediție a Campionatului European de handbal feminin, învinsă fiind de Olanda, formație ce-și continuă parcursul perfect la turneul final din Franța. 

UPDATE / Vezi aici calculele calificarii Romaniei dupa 27-25 cu Spania  

Situația nu este însă una dramatică însă. România are în continuare șanse decente să meargă în semifinale, ținând cont de program, dar și de punctajele acumulate până acum de celelalte adversare.

ADVERTISEMENT

CLASAMENT ACTUAL

  1. Olanda 6 puncte (3 meciuri)
  2. România 4 puncte (3 meciuri)
  3. Germania 4 puncte (4 meciuri)
  4. Ungaria 4 puncte (4 meciuri)
  5. Norvegia 2 puncte (3 meciuri)
  6. Spania 0 puncte (3 meciuri)

SE MAI JOACĂ

Spania – România (11 decembrie)
Olanda – Norvegia (11 decembrie)

Spania – Norvegia (12 decembrie)
Ungaria – România  12 decembrie)
Olanda – Germania (12 decembrie)

ADVERTISEMENT

Cum ne calificăm în semifinale la EURO handbal 2018

  • Dacă batem Spania și Ungaria. Pentru a fi 100% sigure de prezența în semifinale, fetele noastre trebuie să-și câștige meciurile pe care le mai au de jucat cu Spania și cu Ungaria. În această situație, vom acumula 8 puncte, iar doar Olanda ne mai poate depăși în clasament.
  • Dacă batem Spania și remizăm cu Ungaria. În această situație vom acumula 7 puncte. Este din nou o zestre suficientă ca să mergem mai departe. Germania poate face maximum 6 puncte, iar Ungaria nu ar acumula mai mult de 5 puncte.
  • Dacă pierdem cu Spania și învingem Ungaria. Vom avea 6 puncte. Suntem avantajate în situația în care vom fi la egalitate de puncte cu Norvegia și Germania, formații pe care le-am învins în prima fază a grupelor. Ar însemna ca Olanda să rămână cu 6 puncte, ceea ce înseamnă că vom avea patru echipe cu același număr de puncte.
  • Dacă remizăm cu Spania și cu Ungaria. Ne putem trezi cu o situație identică precedentei, în care patru echipe să aibă același număr de puncte. O victorie a Olandei fie cu Norvegia, fie cu Germania ne va simplifica mult misiunea însă. Practic, cu 6 puncte ne vom califica sigur în semifinale, dacă Olanda va câștiga unul dintre cele două meciuri pe care le mai are.
  • Dacă învingem Spania și pierdem cu Ungaria. Avem de asemenea 6 puncte, însă așa va avea și Ungaria. Vom fi eliminate din cursa pentru semifinale, însă ne poate salva o situație în care Norvegia și Germania ar învinge Olanda și cinci echipe ar avea câte 6 puncte! 
  • Dacă pierdem cu Spania și remizăm cu Ungaria. Vom avea 5 puncte. Avem nevoie ca Norvegia să învingă Olanda, iar în ultima etapă Olanda să învingă Germania și Norvegia să piardă cu Spania. Desigur, este o situație improbabilă, cu șanse minime de reușită.
  • Nu ne vom califica în orice altă situație.

Criterii de departajare în runda principală

  1. Numărul total de puncte
  2. Rezultatul din meciul direct
  3. Diferența de goluri din meciul direct
  4. Numărul de goluri înscrise în meciul direct
  5. Golaverajul
ADVERTISEMENT