Fotbal intern

Cum se califică România la CM 2022! Locul 2 ne duce într-un baraj special

26.03.2021 | 08:45
Cum se califica Romania la CM 2022 Locul 2 ne duce intrun baraj special
Cum se califică România la CM 2022! Locul 2 ne duce într-un baraj special (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

România a învins-o dramatic pe Macedonia de Nord, scor 3-2, în prima etapă din preliminariile CM 2022. FANATIK îţi prezintă cum se poate califica naţionala lui Mirel Rădoi la Mondialul din Qatar.

După prima etapă din Grupa J, Germania, România şi Armenia au trei puncte, iar nemţii au obţinut cea mai convingătoare victorie. Selecţionata lui Joachim Low s-a impus, acasă, cu Islanda, scor 3-0. În al treilea meci al grupei, Armenia a învins-o, în deplasare, pe Liechtenstein, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Cum Germania este mare favorită la locul 1 în Grupa J, România se va duela cu Islanda şi Macedonia de Nord pentru poziţia a doua, care duce într-un baraj programat să se dispute în martie 2022. Tricolorii ar fi avut o plasă de siguranţă dacă ar fi câştigat grupa în Liga Naţiunilor 2020-2021, însă acest obiectiv a fost atins de Austria.

Locul 2, obligatoriu pentru ca România să mai spere la o calificare la CM 2022

Câştigătoarele celor zece grupe din zona UEFA se vor califica automat la Campionatul Mondial din 2022, astfel că Europa va mai avea la dispoziţie trei locuri pentru turneul final. În barajul din martie 2022 vor merge cele 10 formaţii clasate pe locurile 2, la care se vor mai adăuga 2 naţionale care şi-au câştigat grupa în Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT
  • 10 echipe care s-au clasat pe locul 2 în grupele preliminare
  • 2 echipe, cele mai bune câştigătoare de grupă în Liga Naţiunilor, dar care nu s-au clasat pe primele două locuri din grupele preliminare

Cele 12 echipe vor fi împărţite în două urne, iar cele mai bune 6 echipe clasate pe locul 2 din grupele preliminare vor fi capi de serie. Pentru departajare vor fi luate în calcul meciurile disputate în preliminarii, fiind excluse rezultatele obţinute cu ultima clasată în grupele care conţin 6 formaţii, aşa cum este şi cazul grupei României.

ADVERTISEMENT

Meciurile din semifinalele barajului pentru calificarea la CM 2022 se vor disputa într-o singură manşă, pe terenul capilor de serie, şi sunt programate pentru datele 24 şi 25 martie 2022. Finala barajului va avea loc pe 28 şi 29 martie 2022.

Ce echipe şi-au câştigat grupele în Liga Naţiunilor

  • Liga Naţiunilor A: Franţa, Belgia, Italia, Spania
  • Liga Naţiunilor B: Ţara Galilor, Austria, Cehia, Ungaria
  • Liga Naţiunilor C: Slovenia, Muntenegru, Albania, Armenia
  • Liga Naţiunilor D: Gibraltar, Insulele Feroe
ADVERTISEMENT

Eram aproape de baraj dacă ne câştigam grupa în Liga Naţiunilor

Franţa, Belgia, Italia şi Spania sunt mari favorite la calificarea directă la CM 2022, astfel că nu intră în calculele pentru barajul din martie 2022. Ţara Galilor se va duela cu Belgia şi Cehia în Grupa E, iar selecţionata lui Gareth Bale poate prinde barajul dacă termină pe locul 3 în preliminarii, după ce şi-a câştigat grupa din Liga Naţiunilor.

Astfel, într-un scenariu în care primele patru mergeau direct la CM 2022, iar Ţara Galilor prindea barajul chiar şi de pe locul 3, Austria, echipa din grupa României în Liga Naţiunilor, ar fi sigură de a doua poziţie care duce în baraj prin competiţia disputată în toamna anului trecut.

Austriecii au parte de o grupă echilibrată în preliminariile CM 2022, unde se vor lupta cu Danemarca, Scoţia, Israel, Insuele Feroe şi Moldova. Dacă şi Austria ocupă unul dintre primele două locuri în Grupa F, Cehia este următoarea care poate prinde barajul prin Liga Naţiunilor, dacă se clasează în preliminarii sub locul 2.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,67 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT