Sport

Cum se califică România la JO de la Tokyo! Victoria la 5 goluri ne duce la turneul olimpic

20.03.2021 | 22:48
Cum se califica Romania la JO de la Tokyo Victoria la 5 goluri ne duce la turneul olimpic
ADVERTISEMENT

România nu a reuşit să învingă Norvegia, după 24-29 la Podgorica, dar încă păstrează şanse pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. FANATIK îţi prezintă scenariile posibile prin care selecţionata lui Adrian Vasile poate ajunge la turneul olimpic din vară.

Duminică, de la ora 17:00, se dispută duelul România – Muntenegru, ultimul meci de la turneul preolimpic. Adversarele au obţinut 2 puncte, după victoria în faţa Norvegiei, scor 28-23. Iar dacă România va învinge naționala gazdă, se va face clasament în trei.

ADVERTISEMENT

Cum punctele în meciurile directe sunt aceleași, câte două pentru fiecare țară, diferența se va face la golaveraj. Iar victoria naționalei din Muntenegru la cinci goluri în fața Norvegiei cântăreşte mult în aceste calcule

Cum se califică România la JO de la Tokyo. Scenariul 1: orice victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă

Primul scenariu este ca România să obţină o victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă în meciul cu Muntenegru. În acest moment, muntenegrencele au +5 la golaveraj, în timp ce selecţionata lui Adi Vasile e la -5.

ADVERTISEMENT

Diferenţa este făcută de faptul că România a marcat 24 de goluri, iar orice victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă ar face ca noi să avem un număr superior de goluri marcate și ne calificăm indiferent de scor la Jocurile Olimpice.

Clasamentul grupei: 

Scenariul 2: Muntenegru şi România pot merge la braţ în Japonia

Există şi un scenariu prin care România şi Muntenegru să se califice la braţ. Pentru asta, tricolorele trebuie să câştige duminică cu 29-24, 30-25, 31-26 şi aşa mai departe, însă diferenţa trebuie să fie de 5 goluri.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la o victorie 30-25 a României, am avea 54 de goluri marcate, iar Muntenegru ar fi la 53. Norvegia, cu 52 de goluri marcate ar rămâne acasă, din cauza numărului mai mic de goluri marcate.

Dacă România câștigă la 5 goluri, dar se marchează mai puține goluri, de exemplu 27-22, 26-21, 25-20, atunci România merge la JO împreună cu Norvegia. Muntenegru ar rămâne acasă din cauza golurilor mai puține marcate.

ADVERTISEMENT

Înfrângere la ultimul meci direct

România şi Muntenegru nu s-au mai întâlnit din 2019, de la Campionatul Mondial din Japonia. Atunci, adversarele de duminică s-au impus la limită, scor 27-26.

Ultima victorie a României cu Muntenegru a venit în 2016, la turneul olimpic de la Londra. Atunci, româncele s-au impus la patru goluri, scor 25-21.

ADVERTISEMENT