Fotbal international

Cum se califică România U21 la Campionatul European 2019 de tineret. Toate calculele

07.09.2018 | 23:21
Cum se califica Romania U21 la Campionatul European 2019 de tineret Toate calculele

Reprezentativa de tineret a României păstrează șanse de calificare la EURO 2019, însă pentru a putea spera la participarea la turneul european de anul viitor elevii antrenați de Mirel Rădoi au 2 teste dificile de trecut în perioada imediat următoare. Vine meciul cu Portugalia, în deplasare, apoi partida de la Ovidiu, cu Bosnia Herțegovina. Tricolorii Under 21 sunt pe locul 3 în grupă după 6 partide, cu un punct mai puțin decât Portugalia, care ocupă locul 2, cel care asigură prezența la baraj. Pe primul loc se află Bosnia, cu 15 puncte și un meci în plus disputat. FANATIK.RO vă invită să analizăm împreună cum se califică România U21 la Campionatul European 2019 de tineret.


UPDATE, ora 23:21 / După ce s-au jucat meciurile de vineri seara din Grupa 8 preliminară pentru CE U21 din 2019, România şi-a apropiat calificarea la turneul final din Italia şi San Marino. Selecţionata antrenată de Mirel Rădoi a ajuns la 15 puncte, după ce a învins-o pe Portugalia, scor 2-1. Bosnia a făcut 18 puncte, cu o victorie în faţa Elveţiei, scor 3-0, şi se menţine pe primul loc. Dacă România o va învinge pe Bosnia, în meciul care se va disputa pe 11 septembrie, “tricolorii mici” vor trece pe primul loc, din moment ce primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte este rezultatul din meciurile directe, iar românii au obţinut victorie în tur, scor 3-1.


Mirel Rădoi a preluat banca echipei naționale U21 la începutul lunii august, după ce Daniel Isăilă a plecat să o antreneze pe Al Hazem. Tricolorii sunt neînvinși în Grupa a 8-a, însă ultimele 2 remize i-au plasat pe locul 3, în spatele Portugaliei și Bosniei. România a făcut 1-1 acasă cu Portugalia și 0-0 în Țara Galilor. Pentru a spera că vor juca la EURO 2019, elevii antrenați de Rădoi trebuie mai întâi să obțină rezultate favorabile în următoarelemeciuri cu primele 2 clasate în grupă.

Fostul tehnician al FCSB-ului a condus primul antrenament al tinerilor tricolori, pe care speră să îi conducă în drumul spre turneul care se va desfășura anul viitor în Italia și San Marino. În cazul în care va termina grupa pe locul 2, România trebuie să fie între cele mai bune 4 echipe clasate pe poziția secundă în cele 9 grupe pentru a prinde barajul. Un parcurs excelent ne-ar putea poziționa însă chiar pe locul 1, care asigură calificarea directă la EURO 2019.

Clasament Grupa 8 preliminarii U21 - EURO 2019
Clasament Grupa 8 preliminarii U21 – EURO 2019

Cum se califică România U21 la Campionatul European 2019 de tineret

România U21 mai are de jucat 4 meciuri în grupa a 8-a din preliminariile pentru Campionatul European 2019 de tineret. Cum este greu de crezut că Țara Galilor, echipă care se află la 5 puncte în spatele tricolorilor, va putea să ne surclaseze în clasament, putem face deja calculele cu privire la șansele de calificare ale tinerilor lui Rădoi la EURO 2019. Cu o victorie în partida de vineri contra Portugaliei, am trece pe locul 2, la 1 punct în fața lusitanilor. Încă 3 puncte în meciul de pe teren propriu cu Bosnia ne-ar duce pe prima poziție, indiferent de rezultatul pe care bosniecii îl vor înregistra în partida de vineri cu Elveția, asta pentru că în meciul tur i-am învins în deplasare cu scorul de 3-1, iar rezultatele directe ne-ar avantaja.

Există și posibilitatea ca reprezentativa U21 a României să nu scoată maximum de puncte din confruntările cu Portugalia și Bosnia, iar în acest caz ar trebui să așteptăm și loteria rezultatelor în ultimele 2 runde, când vom juca împotriva Țării Galilor și a Liechtensteinului. Dezavantajul acestui calcul este că Portugalia va juca în Liechtenstein când noi vom da piept cu galezii, însă portughezii și bosniecii s-ar putea încurca reciproc în ultima etapă, când au meci direct. Oricum, această variantă este de evitat.

O altă variantă ar fi să scoatem cel puțin 3 puncte din meciurile cu Portugalia și Bosnia, dar să dăm totul cu Țara Galilor și să învingem neapărat Liechtenstein. Probabil că ne-ar ajuta și 2 puncte cu primele 2 clasate dacă am învinge apoi Țara Galilor și Liechtenstein.

Meciuri rămase de disputat:

Portugalia – ROMÂNIA, Țara Galilor – Liechtenstein, Bosnia-Herțegovina – Elveția (07.09.2018);
ROMÂNIA – Bosnia-Herțegovina, Elveția – Liechtenstein, Țara Galilor – Portugalia (11.09.2018);
Liechtenstein – Portugalia (11.10.2018); ROMÂNIA – Țara Galilor (12.10.2018);
ROMÂNIA – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia-Herțegovina, Țara Galilor – Elveția (16.10.2018).

Tags: