Fotbal intern

Cum se califică U Craiova în Europa League. Oltenii depind de Viitorul! UPDATE

18.05.2019 | 23:01
Cum se califica U Craiova in Europa League Oltenii depind de Viitorul UPDATE

U Craiova a pierdut partida jucată în deplasare cu CFR Cluj în penultima etapă din play-off, iar acum are emoții în privința prezenței în cupele europene. 


UPDATE 18 mai, ora 23:00 / Viitorul a învins-o pe Craiova în ultima etapă din play-off, scor 2-1, iar oltenii sunt în afara Europei pentru moment. U Craiova se va califica în Europa League dacă Viitorul câştigă finala Cupei cu Astra.


UPDATE 13 mai, ora 22:22 /  După victoria din această seară, 3-0 cu Astra, Viitorul lui Gică Hagi are nevoie de o remiză în deplasarea cu Universitatea Craiova din ultima etapă pentru a termina pe podium. Astfel, dacă Ianis Hagi & co. vor obţine un rezultat de egalitate, Craiova va termina pe locul 4, situaţie în care nu mai este sigură de participarea în Europa League în sezonul viitor. Ar avea nevoie ca Viitorul să câştige şi finala Cupei cu Astra.


Cum se califică U Craiova în grupele Europa League

Dacă Viitorul va câștiga luni cu Astra, atunci va acumula același număr de puncte ca U Craiova (36). În play-off-ul Ligii 1 Betano nu se iau în considerare rezultatele din meciurile directe, ci este avantajată echipa care nu a beneficiat de rotunjirea punctajului. Astfel, dacă în ultima rundă, U Craiova și Viitorul vor remiza în meciul direct, echipa lui Hagi va fi cea care va încheia sezonul pe locul 3. Astfel, oltenii se vor clasa pe locul 4 după ce au stat aproape tot sezonul pe podium. Însă nu vor ieși definitiv din cursa pentru cupele europene. Au nevoie ca aceeași Viitorul să câștige Cupa României în fața Astrei, situație în care ocupanta locului 4 va merge în preliminariile Europa League.

Dacă Viitorul nu va câștiga luni cu Astra, atunci oltenii au o șansă în plus să se claseze pe locul 3. Nu vor fi obligați să câștige meciul direct din ultima rundă, fiindu-le suficient și un egal.

Echipa lui Gica Hagi o poate incurca, dar apoi o poate ajuta pe Craiova sa se califice in Europa League
Echipa lui Gica Hagi o poate incurca, dar apoi o poate ajuta pe Craiova sa se califice in Europa League

Indiferent de situație – dacă se vor clasa pe locul 3 sau vor termina pe 4 și vor merge în Europa League cu ajutorul Viitorului – oltenii trebuie să intre încă din primul tur preliminar, ceea ce înseamnă că vacanța va fi una extrem de scurtă pentru jucătorii lui Corneliu Papură.

Carti de citit online.

În precedentele două sezoane, Craiova a intrat de fiecare dată în turul III preliminar din Europa League, dar a avut ghinion la tragerea la sorți. În 2017 s-a duelat cu AC Milan, pierzând ambele manșe la zero, iar anul trecut a înfruntat-o pe Leipzig, pierzând cu 1-3 în Germania și remizând 1-1 acasă.