News

Cum se circulă pe drumurile din țară, în condițiile alertelor emise de ANM. Anunțul CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis un comunicat în care anunță cum se circulă pe drumurile din țară, în condițiile alertelor de vreme rea emise de ANM.
08.01.2022 | 17:03
Cum se circula pe drumurile din tara in conditiile alertelor emise de ANM Anuntul CNAIR
ADVERTISEMENT

Cel puțin până duminică dimineața la ora 10.00, mai multe județe din țară sunt sub alertă cod galben de ninsori abundente. În aceste condiții, este de așteptat ca și traficul rutier să aibă de suferit.

Deocamdată, conform informațiilor oferite de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), nu există niciun fel de problemă pe șoselele din țară.

ADVERTISEMENT

CNAIR informează că sâmbătă după-amiaza nu existau încă sectoare de drum naţional sau autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice.

CNAIR, anunț privind circulația pe drumurile din țară. Recomandările autorităților pentru șoferi

ANM a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben pentru 15 județe din vestul țării. Conform unui comunicat emis de CNAIR, sâmbătă în jurul orei 16.00 se circula pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România. Nu erau drumuri închise din cauza condițiilor meteo.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere faptul că pentru perioada 08 ianuarie, ora 10.00– 09 ianuarie, ora 10.00 a fost emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în 14 județe din partea de vest a țării, facem apel la conducătorii auto să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile impuse pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul.

La această oră nu există sectoare de drum național sau autostradă cu circulația întreruptă din cauza condițiilor meteorologice.

ADVERTISEMENT

Recomandăm conducătorilor auto să circule prudent și pe sectoarele cu carosabil umed, deoarece în ultima perioadă au avut loc mai multe accidente rutiere, în special din cauza vitezei”, anunță CNAIR pe Facebook.

CNAIR asigură populația: toate direcțiile regionale sunt mobilizate

Compania națională dă asigurări că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe probleme în trafic ar putea apărea pe drumurile din vestul țării. Reamintim că ANM a emis sâmbătă o avertizare cod galben de ninsori valabilă până duminică dimineaţă.

Meteorologii anunță că în intervalul 08 ianuarie, ora 10 – 09 ianuarie, ora 10, vor fi ninsori însemnate cantitativ în Banat, Crişana, Maramureş şi local în vestul şi nord-vestul Transilvaniei, şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10…15 cm.

În Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent.

Specialiștii ANM spun că și în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte și izolat se va produce polei, iar în prima parte a intervalului va mai ninge, cu precădere în dealurile sudice.

ADVERTISEMENT