Life

Cum se coc corect ardeii capia pe grătar. Secretul bucătarilor experimentați

Metoda prin care ardeii capia se fac perfect pe grătar. Ponturi de nota 10 de la chefi iscusiți. Ce trebuie să știe gospodinele.
08.07.2023 | 15:42
Cum se coc corect ardeii capia pe gratar Secretul bucatarilor experimentati
Metoda prin care ardeii capia se fac perfect pe grătar. Ponturi de nota 10 de la chefi iscusiți. Ce trebuie să știe gospodinele. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se coc corect ardeii capia pe grătar. Secretul bucătarilor experimentați. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt trucurile pe care trebuie să le respecți pentru a avea parte de un preparat culinar savuros și gustos.

Metoda prin care ardeii capia se fac perfect pe grătar. Ponturi de nota 10 de la chefi iscusiți. Ce trebuie să știe gospodinele

Ardeii capia pentru salată sau pentru a fi consumați simplu se fac perfect pe grătar cu ajutorul unei metode utile. Chefii iscusiți au câteva ponturi de nota 10 pe care trebuie să le știe toate gospodinele din România.

ADVERTISEMENT

Pentru un rezultat perfect e nevoie de un grătar cu o suprafață mai mare, dar și de lemne de brad. Acestea au rolul de a produce jarul necesar pentru coacerea legumelor. Se pot folosi și cărbuni dacă se utilizează grătarul clasic.

De asemenea, se aleg cei mai cărnoși ardei capia. Cei care sunt subțiri se ard rapid și nu mai rămâne suficientă pulpă. Legumele se spală și se șterg foarte bine înainte de a fi coapte. Primul pas este arderea lemnelor sau a cărbunilor.

ADVERTISEMENT

Al doilea pas este să așteptăm până când se formează suficient jar. Se pun ardeii capia pe grătar și se coc uniform pe ambele părți, întorcându-se abia atunci când pelicula protectoare capătă o culoare foarte plăcută.

Imediat după ce au fost copți pe grătar ardeii capia se pun într-o tavă încăpătoare și se presară deasupra lor puțină sare. Ulterior, se acoperă și se lasă la temperatura camerei înainte de a fi curățați pentru salată.

ADVERTISEMENT

Cum se mai pot pregăti ardeii copți

Ardeii copți se mai pot pregăti pe ochiul aragazului, însă această metodă durează mai mult decât cea la grătar. De asemenea, bucătarii experimentați folosesc și un alt truc legat de aceste legume delicioase și savuroase.

Mai exact, chefii obișnuiesc să pună aceste legume la cuptor pentru că este o metodă mult mai ușoară. Se folosește o tavă de fontă sau o tigaie care înainte trebuie să fie încinsă bine. Se întorc pe cealaltă parte când sunt bine rumenite.

ADVERTISEMENT

Se cere o atenție sporită la temperatura folosită care nu trebuie să fie una foarte mare. Ardeii capia se pot arde rapid la exterior, în timp ce interiorul nu se va coace suficient dacă gradele din cuptor sunt prea ridicate.

ADVERTISEMENT