Life

Cum se congelează roşiile pentru iarnă. Ingredientul care le face gustoase şi rezistente

Cum se congelează roşiile pentru iarnă. Cum poți să le faci să reziste mult, dar să își păstreze și gustul inconfundabil.
31.10.2022 | 11:01
Cum se congeleaza rosiile pentru iarna Ingredientul care le face gustoase si rezistente
Cum se congelează roşiile pentru iarnă. Ingredientul care le face gustoase şi rezistente. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să faci roșiile să reziste peste iarnă. Poți să le congelezi, iar ele să își păstreze gustul. Ai nevoie de un ingredient secret care să te ajute!

Cum se congelează roşiile pentru iarnă. Acest ingredient face diferența

Cea mai simplă metodă prin care poți să congelezi roșiile pentru iarnă este să le cureți foarte bine, să le tai felii și să le așezi pe o hârtie de copt.

ADVERTISEMENT

Ulterior, roșiile trebuie puse la congelator timp de două ore. După aceea, scoatem roșiile și le punem în pungi speciale pentru a fi depozitate în congelator sau chiar în caserole care se închid etanș.

Poți să faci roșii congelate și prin le pune în apă clocotită și să le cureți de coajă. Următorul pas ar fi să le pui în caserolă sau în pungi speciale și să le lași la congelator pentru a le folosi pe toată durata iernii.

ADVERTISEMENT

În acest fel poți folosi roșiile întregi, dar desigur fără acea coajă care nu este de dorit a fi mâncare.

Cum poți să păstrezi roșiile la congelator

De asemenea, roșiile se pot congela și după ce le-am făcut sub forma unui sos, fie strivindu-le ușor cu o lingură sau chiar la blender. Ele pot fi și puțin gătite înainte.

ADVERTISEMENT

După ce am curățat roșiile de coajă, acestea pot fi puse în caserole. Sau, o altă opțiune este să gătești roșiile până ce dau în clocot și le poți păstra pentru iarnă la congelator în caserole etanșe.

Un truc foarte util pentru bucătaria ta este să nu umpli prea mult caserolele sau pungile etanșe, ci să pui în ele cam cât crezi că ai folosi pentru un sos de paste, o ciorbă sau o tocană.

ADVERTISEMENT

După cum bine știm, nu este bine să recongelăm alimentele odată decongelate, iar acest aspect trebuie respectat și în cazul roșiilor, așa că cel mai bine ar fi să avem la îndemână doar o cantitate mai mică, pe care să o folosim în întregime și astfel să nu irosim nimic.

ADVERTISEMENT
Tags: