Rețeta recomandată de pofta-buna.com nu conține niciun fel de conservant sau aspirină. Varianta acestui preparat este una simplă, care nu are nevoie de foarte multe ingrediente, dar care se păstrează o perioadă foarte lungă.
Potrivit sursei menționate mai sus, borcanele cu fasole verde se pot păstra în cămară până la 2 ani pentru că această legumă rămâne fragedă și își păstrează gustul specific.
Ingrediente necesare pentru fasolea verde la borcan:
În cazul în care nu ajunge apa în care au fiert păstăile de fasole verde se mai adaugă apă rece cu sare până la completarea borcanelor. Trebuie neapărat să se pună o linguriță de sare la un litru de apă!
Borcanele cu fasole se pot completa cu diferite ramuri de mărar, pătrunjel sau țelină pentru a le oferi o aromă mai intensă. De asemenea, se mai pot adăuga usturoi și ardei iute.
Imediat după sterilizare borcanele trebuie să se așeze cu capacul în joc. Se lasă o zi în această poziție și se verifică foarte atent să nu curgă lichid din borcane.
Un alt sfat de care țin cont gospodinele este verificarea borcanelor timp de o săptămână să nu se umfle capacele și să nu se tulbure zeama din ele. În cazul în care se întâmplă asta se mai sterilizează 15 minute.