Life

Cum se conservă fasolea verde pentru iarnă. Secretele gospodinelor

Fasolea verde sau galbenă se poate păstra de minune la borcan, pentru sezonul rece, gospodinele având câteva secrete de care țin cont pentru a avea parte de conserve de nota 10.
28.06.2021 | 19:08
Cum se conserva fasolea verde pentru iarna Secretele gospodinelor
Cum se conservă fasolea verde pentru iarnă. Secretele gospodinelor. Sursa foto: retetemerisor.ro
ADVERTISEMENT

Rețeta recomandată de pofta-buna.com nu conține niciun fel de conservant sau aspirină. Varianta acestui preparat este una simplă, care nu are nevoie de foarte multe ingrediente, dar care se păstrează o perioadă foarte lungă.

Potrivit sursei menționate mai sus, borcanele cu fasole verde se pot păstra în cămară până la 2 ani pentru că această legumă rămâne fragedă și își păstrează gustul specific.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru fasolea verde la borcan: 

  • fasole verde proaspătă
  • sare pentru murături
  • apă.

Mod de preparare fasole verde la borcane pentru iarnă:

  1. Fasole trebuie să fie culeasă proaspăt și se curăță de codițe și impurități
  2. Se spală foarte bine legumele și se opăresc în apă cu sare
  3. Păstăile trebuie să stea la opărit pentru circa 3-4 minute din momentul în care au dat în clocot
  4. Fasolea trebuie să-și schimbe puțin culoarea
  5. Se scot din oală și se lasă într-un castron câteva minute
  6. Se pune fasolea verde în borcane și se toarnă deasupra apa în care au fost opărite
  7. Borcanele se închid ermetic și se sterilizează 40 minute, maxim o oră
  8. Se lasă la răcit în apa în care au fiert
  9. Borcanele se pun în cămară abia când sunt răcite complet
  10. Spor la treabă!

Sfaturile de care trebuie să ții cont neapărat:

În cazul în care nu ajunge apa în care au fiert păstăile de fasole verde se mai adaugă apă rece cu sare până la completarea borcanelor. Trebuie neapărat să se pună o linguriță de sare la un litru de apă!

ADVERTISEMENT

Borcanele cu fasole se pot completa cu diferite ramuri de mărar, pătrunjel sau țelină pentru a le oferi o aromă mai intensă. De asemenea, se mai pot adăuga usturoi și ardei iute.

Imediat după sterilizare borcanele trebuie să se așeze cu capacul în joc. Se lasă o zi în această poziție și se verifică foarte atent să nu curgă lichid din borcane.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat de care țin cont gospodinele este verificarea borcanelor timp de o săptămână să nu se umfle capacele și să nu se tulbure zeama din ele. În cazul în care se întâmplă asta se mai sterilizează 15 minute.