Life

Cum se curăță corect cartofii noi. Trucuri și ponturi de care să ții cont

Cartofii noi sunt delicioși și savuroși datorită texturii lor, dar e foarte important să știi cum se decojesc pentru a păstra cât mai multe calități din pulpă.
28.06.2022 | 20:51
Cum se curata corect cartofii noi Trucuri si ponturi de care sa tii cont
Trucuri pentru a curăța corect cartofii noi. Sfaturile de care să ții cont. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Gospodinele cunosc câteva trucuri și ponturi despre cum se curăță corect aceste legume. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont și care sunt produsele pe care e bine să le folosești înainte de a trece la gătit.

Trucuri pentru a curăța corect cartofii noi. Sfaturile de care să ții cont

Una dintre soluțiile ideale pentru a curăța cartofii noi are legătură cu un burete de vase puțin aspru. Acesta trebuie să fie unul nou, care nu a mai folosit niciodată cu detergent, fiind perfect pentru a curăța nisipul și mizeria.

ADVERTISEMENT

Mai exact, buretele îndepărtează toate urmele de pământ și coaja uscată, la final cartofii fiind numai buni pentru a fi gătiți.

Un alt truc perfect pentru a curăța coaja cartofilor scoți acum din pământ este sarea de mină care este mai grosieră decât cea folosită în bucătărie în general. În felul acesta coaja nu va avea niciun fel de bacterie la suprafață.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sarea de mină este foarte bună pentru că distruge tot ce există pe legume. În plus, substanța înmoaie coaja și ajută foarte bine și la fierbere, care nu va dura foarte mult și îi va face foarte delicioși.

Sfaturi pentru curățarea cartofilor noi

Cartofii pot fi curățați inclusiv cu o mănușă specială care este confecționată din material abraviz. În felul acesta legumele scapă de coaja neplăcută și se lasă sub un jet de apă pentru a se curăță de orice fel de imperfecțiune.

ADVERTISEMENT

Pentru că sunt foarte tineri și proaspeți e suficient să-i lași așa cum îi cumperi de la piață. Trebuie numai să fie spălați puțin și sunt numai buni de puși la cuptor sau pentru prăjit. Fierți nu ies tocmai bine cartofii noi.

Legumele se pretează foarte bine pentru prăjit pentru că au foarte multă apă și în felul acesta cartofii devin crocanți. Untul ajută foarte mult la gătire pentru că-i înmoaie și ajută la o coacere mai rapidă.

ADVERTISEMENT

Totodată, zeama de lămâie, smântâna și iaurtul sunt alte ingrediente care fac din cartofii noi niște preparate delicioase și savuroase.

ADVERTISEMENT
Tags: