Gospodinele cunosc câteva trucuri și ponturi despre cum se curăță corect aceste legume. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont și care sunt produsele pe care e bine să le folosești înainte de a trece la gătit.
Una dintre soluțiile ideale pentru a curăța cartofii noi are legătură cu un burete de vase puțin aspru. Acesta trebuie să fie unul nou, care nu a mai folosit niciodată cu detergent, fiind perfect pentru a curăța nisipul și mizeria.
Mai exact, buretele îndepărtează toate urmele de pământ și coaja uscată, la final cartofii fiind numai buni pentru a fi gătiți.
Un alt truc perfect pentru a curăța coaja cartofilor scoți acum din pământ este sarea de mină care este mai grosieră decât cea folosită în bucătărie în general. În felul acesta coaja nu va avea niciun fel de bacterie la suprafață.
De asemenea, sarea de mină este foarte bună pentru că distruge tot ce există pe legume. În plus, substanța înmoaie coaja și ajută foarte bine și la fierbere, care nu va dura foarte mult și îi va face foarte delicioși.
Cartofii pot fi curățați inclusiv cu o mănușă specială care este confecționată din material abraviz. În felul acesta legumele scapă de coaja neplăcută și se lasă sub un jet de apă pentru a se curăță de orice fel de imperfecțiune.
Pentru că sunt foarte tineri și proaspeți e suficient să-i lași așa cum îi cumperi de la piață. Trebuie numai să fie spălați puțin și sunt numai buni de puși la cuptor sau pentru prăjit. Fierți nu ies tocmai bine cartofii noi.
Legumele se pretează foarte bine pentru prăjit pentru că au foarte multă apă și în felul acesta cartofii devin crocanți. Untul ajută foarte mult la gătire pentru că-i înmoaie și ajută la o coacere mai rapidă.
Totodată, zeama de lămâie, smântâna și iaurtul sunt alte ingrediente care fac din cartofii noi niște preparate delicioase și savuroase.