Mobila de bucătărie trebuie curățată în mod corespunzător pentru a scăpa de petele de grăsime și de praful depus. Procesul este mult mai simplu decât ai crede dacă respecți câțiva pași.
Bucătăria se numără printre încăperile care trebuie curățate constant, iar pentru ca rezultatul să fie cel dorit, e important să se țină cont de câteva sfaturi utile. Din moment ce este locul în care gătești, obiectele de mobilier trebuie să fie mereu curate pentru a evita praful și microbii.
Atunci când începi să faci curățenie în bucătărie, este ideal să te organizezi bine și să începi cu interiorul dulapurilor. Exteriorul, blaturile și gresia pot fi lăsate la final. Mai întâi e bine să te ocupi de partea superioară a mobilei, mai ales dacă ai dulapuri suspendate.
Înainte de a începe procesul de curățenie, ai nevoie de mai multe ustensile și produse pe care trebuie să le ai la îndemână, precum mănuși de cauciuc, bureți de bucătărie și lavete de microfibră. Prosoapele de hârtie, un degresant universal, o soluție antibacteriană și un produs de finisare destinat mobilei din lemn.
În primă fază, scoate toate vasele și ustensilele de pe rafturi și din dulapuri. Acestea se pot pune într-un loc unde să nu te încurce. La sfârșit, vor fi mai ușor de organizat și de pus înapoi, potrivit lovedeco.ro.
Stratul de praf de la suprafață se îndepărtează cu ajutorul unei lavete din microfibră sau cu un aspirator de mână. Nu trebuie să sari peste acest pas deoarece scamele se pot prinde de buretele ud, care trebuie clătit mai des decât trebuie.
Dacă sunt pete lipicioase de grăsime sau de dulceață, dar și de la alte alimente, se poate folosi o soluție degresantă. Detergentul se poate aplica direct pe pată și se lasă să acționeze pentru câteva minute. Zona se clătește cu un burete ud pentru a putea îndepărta urmele de soluție.
În cazul în care nu ai niciun degresant din comerț în casă, poți prepara unul acasă, din apă și bicarbonat de sodiu. Pasta obținută va fi una non-toxică și te va ajuta să cureți eficient petele de grăsime.
La final, după ce termini de curățat, suprafețele se pot usca cu prosoape de hârtie. Apa nu trebuie lăsată să se evapore singură întrucât acest lucru ți-ar putea decolora mobila, cu timpul.
După ce cureți toate suprafețele din bucătărie, nu uita să aplici un spray dezinfectant pentru a te asigura că elimini orice bacterie periculoasă. După aceea, poți aplica spray de mobilă pentru ca dulapurile să fie strălucitoare pe interior, dar și la exterior. În acest fel, praful nu se va depune atât de repede.