Life

Cum se curăță corect un avocado, simplu și rapid. Trucul care nu dă greș

Află cum se curăță corect un avocado, unul dintre cele mai sănătoase fructe, care aduce numeroase beneficii pentru organism.
30.08.2021 | 22:13
Cum se curata corect un avocado simplu si rapid Trucul care nu da gres
Cum se curăță corect un avocado, simplu și rapid. Trucul care nu dă greș. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Află cum se curăță corect un avocado, unul dintre alimentele cele mai sănătoase și care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Este necesar să curățăm un avocado așa cum trebuie astfel încât să fie ușor de consumat.

Avocado este perfect în diete datorită conținutului de grăsimi sănătoase și de vitamine, dar și alți nutrienți de care organismul are nevoie. Iată cum trebuie să procedezi ca să cureți corect un avocado, simplu și rapid!

ADVERTISEMENT

Cum se curăță corect un avocado, simplu și rapid. Trucul care nu dă greș

Avocado se numără printre alimentele preferate atunci când vrem să consumăm ceva sănătos, mai ales atunci când este vorba de diete.

Conține vitamina C, E, K, complexul de vitamine B, acid folic, dar și nutrienți precum fibrele sau potasiul. De altfel, conține și minerale, cum ar fi calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu, zinc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este bogat în grăsimi sănătoase și de aceea este ideal atunci când vrem să dăm jos kilogramele în plus. Este un fruct care trebuie consumat cu moderație, fiind bogat în calorii. De exemplu, 100  de grame de avocado înseamnă 167 de calorii.

În afară de faptul că vine cu numeroase beneficii pentru sănătate, avocado are un gust foarte bun și există mai multe preparate în care se poate utiliza, precum guacamole sau la diverse salate și dressinguri, potrivit gustos.ro. 

ADVERTISEMENT

Deși este un aliment atât de râvnit, mulți se întreabă cum se curăță corect un avocado. Este important să urmezi câțiva pași simpli dacă vrei să cureți acest fruct și să te bucuri de aroma lui.

Se taie în două fructul de avocado astfel încât sâmburele să fie întreg într-una dintre cele două părți. Lama cuțitului se înfige în sâmbure până la jumătate și se trage ușor înapoi pentru a-l scoate, cu mișcări lente.

ADVERTISEMENT

Dacă fructul de avocado nu este complet copt, fiecare jumătate se taie în mai multe felii (3 – 4), iar apoi se curăță coaja.  În cazul în care vrei să-l folosești în salată, miezul se poate tăia în felii și mai subțiri sau chiar în cubulețe.

Atunci când avocado este copt, pulpa fructului este moale și se poate scoate direct din jumătățile tăiate cu ajutorul unei linguri. Metoda este utilă și atunci când folosești un avocado pentru a-l face piure sau dresing.

Cum recunoști un avocado copt

De multe ori este destul de dificil să ne dăm seama dacă un avocado este copt sau nu. De aceea există câteva trucuri pe care le putem folosi atunci când suntem la cumpărături.

Un avocado este copt atunci când apăsăm cu degetul în locul unde a fost codița și este moale. Fructul trebuie să aibă culoarea verde închis, nu maroniu sau vânăt. Este ferm la atingere, iar coaja se simte puțin moale la palpare.

Dacă nu este deja copt, îl poți lăsa câteva zile alături de mere și banane întrucât acestea grăbesc procesul de coacere cu ajutorul substanțelor pe care le elimină.

ADVERTISEMENT