Life

Cum se curăță simplu și eficient fierul de călcat. Trucul pe care trebuie să-l știi

Cum se îndepărtează fără dureri de cap mizeria de pe fierul de călcat. Sfatul util pe care e bine să-l cunoști și care te va ajuta.
17.01.2023 | 11:46
Cum se curata simplu si eficient fierul de calcat Trucul pe care trebuie sal stii
Cum se îndepărtează mizeria de pe fierul de călcat. Sfatul util pe care e bine să-l cunoști. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se curăță simplu și eficient fierul de călcat. Trucul pe care trebuie să-l știi înainte de a arunca banii pe substanțe scumpe sau ineficiente. Află care este ingredientul neașteptat pe care e bine să îl ai în gospodărie.

Cum se îndepărtează mizeria de pe fierul de călcat. Sfatul util pe care e bine să-l cunoști

Fierul de călcat tinde să adune foarte multă mizerie care lasă urme urâte și negre pe haine. Impuritățile pot fi înlăturate cu mare ușurință chiar dacă suprafața aparatului nu a mai fost curățată de o perioadă lungă.

ADVERTISEMENT

Trucul care îți va fi la îndemână presupune câteva pastile de paracetamol pe care nu le mai folosești. Tot ce trebuie să faci este să încălzești la intensitate maximă aparatul. Șterge cu o tabletă funinginea cu mare atenție.

Mizeria se va înmuia rapid și se va îndepărta ușor cu ajutorul unei cârpe curate. Ai mare grijă să nu-ți arzi degetele atunci când recurgi la această procedură.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tabletele pentru mașina de spălat vase sunt foarte utile în cazul fierului de călcat. E important să aerisești camera după ce ai folosit pontul pentru că mirosul este foarte puternic și poate da dureri de cap.

Soluții practice pentru fierul de călcat

Fierul de călcat va fi perfect curat și mulțumită combinației dintre oțet și bicarbonat de sodiu. Folosește o cârpă care a fost înmuiată în soluție și apoi șterge talpa aparatului cu una curată.

ADVERTISEMENT

Pentru prospețime și un parfum plăcut unele gospodine obișnuiesc să adauge câteva picături de apă de trandafiri în cea pe care o folosesc în timpul călcării obiectelor vestimentare.

Mai exact, atunci când vei apăsa butonul pentru abur soluția va fi vaporizată și va lăsa un miros plăcut hainelor tale. De asemenea, încăperea în care calci rufele se va încărca de prospețime.

ADVERTISEMENT

Totodată, potrivit ideall.ro, ceara în forma sa lichidă poate îndepărta cu ușurință impuritățile de pe talpa aparatului. Pasta de dinți este o altă substanță utilizată frecvent de gospodine pentru a îndepărta mizeria.

ADVERTISEMENT
Tags: