Sport

Cum se decerna trofeul în SuperLiga dacă titlul s-ar fi jucat în ultima etapă! LPF a pregătit un scenariu-bombă pentru stadionul din Cluj și Arena Națională. Exclusiv

Trofeul din SuperLiga este unicat, iar LPF a avut pregătit un scenariu spectaculos dacă titlul s-ar fi jucat în ultima etapă între Farul Constanța și FCSB.
27.05.2023 | 15:46
Cum se decerna trofeul in SuperLiga daca titlul sar fi jucat in ultima etapa LPF a pregatit un scenariubomba pentru stadionul din Cluj si Arena Nationala Exclusiv
Legende ale fotbalului românesc, la inaugurarea trofeului din SuperLiga. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Farul Constanța este noua campioană din SuperLiga. Echipa lui Hagi a încheiat socotelile în penultima etapă, după victoria spectaculoasă cu FCSB, scor 3-2. “Marinarii” au revenit de la 0-2 şi au ridicat noul trofeu din SuperLiga pe stadionul din Ovidiu.

Cum se decerna trofeul în SuperLiga dacă titlul s-ar fi jucat în ultima etapă!

Noua cupă este unicat, construită cu ajutorul Monetăriei Statului, iar în cazul în care FCSB şi Farul ar fi luptat în ultima etapă pentru trofeu, LPF trebuia să găsească o soluţie pentru a-l înmâna echipei câştigătoare imediat după meci.

ADVERTISEMENT

Farul joacă în Gruia, împotriva celor de la CFR Cluj, în timp ce FCSB întâlneşte Rapid pe Arena Naţională. Iar LPF a pregătit un scenariu-bombă prin care trofeul să ajungă foarte rapid ori la Cluj, ori la Bucureşti.

Trofeul din SuperLiga. Sursa: Fanatik
Trofeul din SuperLiga. Sursa: Fanatik

LPF a pregătit un scenariu bombă! Trofeul, transportat cu elicopterul de la Sibiu, ori la Cluj, ori la Bucureşti

FANATIK a aflat că LPF ar fi trimis trofeul la Sibiu, iar de acolo, cu un elicopter, cupa ar fi fost transportată cu elicopterul ori la Cluj, ori la Bucureşti, la finalul celor două meciuri care s-ar fi disputat de la aceeaşi oră.

ADVERTISEMENT

Nu a mai fost cazul pentru că Farul Constanţa a reuşit să întoarcă de la 0-2 la 3-2 şi să câştige trofeul în penultima etapă. Trofeul original nu va rămâne la Constanţa, echipa lui Hagi urmând să primească o replică.

Iubitorii fotbalului din România pot admira trofeul la Football Museum, în Centrul Istoric al Capitalei. Sponsorul Superbet, care a contribuit la realizarea trofeului susţine că acest trofeu va fi acordat pe o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT
Gică Hagi, alături de trofeul din SuperLiga. Sursa: sportpictures.eu
Gică Hagi, alături de trofeul din SuperLiga. Sursa: sportpictures.eu

Numele câştigătoarei din SuperLiga, gravat pe trofeu!

Asta în condiţiile în care, în ultimii ani, de fiecare dată se dădea un alt trofeu pentru campioana României, spre deosebire de campionatele mari ale Europei unde trofeul de campioană este un obiect iconic.

De asemenea, începând din acest sezon, numele câştigătoarei trofeului este gravat la baza trofeului care cântăreşte 5,2 kilograme şi este inscripţionat cu motive tradiţional româneşti.

ADVERTISEMENT
Numele campioanei, gravat pe trofeu
Numele campioanei, gravat pe trofeu

Cu trofeul deja câştigat de Farul Constanţa, singura miză a ultimei etape din play-off rămâne locul de baraj pentru Conference League. CFR Cluj este pe locul trei şi are două puncte peste Universitatea Craiova, fiind favorită să joace în barajul cu FC U Craiova pentru locul trei.

  • 5,2 kilograme cântăreşte noul trofeu din SuperLiga
  • 2 este numărul de titluri câştigate de Gică Hagi ca antrenor (2017 şi 2023)
ADVERTISEMENT